Αεροδρόμιο Ορλί: Επαναλειτουργούν οι τερματικοί σταθμοί μετά την επίθεση (pics)
Σε λειτουργία τέθηκαν και πάλι ο νότιος και ο δυτικός σταθμός του αεροδρομίου Ορλί στο Παρίσι, που είχαν κλείσει μετά την επίθεση άντρα, που επιχείρησε να πάρει με την βία το όπλο από γυναίκα στρατιώτη, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.
Όπως ανέφερε η εταιρία Αεροδρόμια του Παρισιού (ADP) και η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC), η κυκλοφορία επαναλήφθηκε το απόγευμα τόσο για τις αναχωρήσεις όσο και για τις αφίξεις στο Ορλί-Νότια που είχε κλείσει μετά την επίθεση. Πριν από μερικές ώρες είχε επαναληφθεί η κυκλοφορία στο Ορλί-Δυτικά, στον άλλο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.
«Πρόκειται για μια σταδιακή επανάληψη (της κυκλοφορίας)», διευκρίνισε ωστόσο μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερίκ Ερό, εκπρόσωπος της DGAC.
Οι κανονικοί ρυθμοί στο Ορλί-Νότια αναμένεται να επιστρέψουν το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ADP Ογκουστίν ντε Ρομανέ, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe1.

(REUTERS/Benoit Tessier)
Η κυκλοφορία είχε διακοπεί πλήρως γύρω στις 08:50. Είκοσι εννέα πτήσεις συνολικά άλλαξαν προορισμό, κατευθυνόμενες κυρίως προς το αεροδρόμιο Ρουασί (βορειοανατολικά της πρωτεύουσας), σύμφωνα με την DGAC.
Οι επιβάτες 13 αεροσκαφών που βρίσκονταν στον διάδρομο περιορίστηκαν στα αεροσκάφη, σύμφωνα με την ADP.

(REUTERS/Benoit Tessier)
Όμως «οι 1.500 άνθρωποι που βρίσκονταν» πάνω στα αεροσκάφη «έχουν αρχίσει να αποβιβάζονται», «άρα είμαστε καθ΄οδόν προς την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς», δήλωσε τις πρώτες απογευματινές ώρες ο Ογκουστίν ντε Ρομανέ.
Δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ο ριζοσπαστικοποιημένος 39χρονος Ziyed B., φωτογραφία του οποίου κυκλοφορεί στα διεθνή μέσα.
Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
12:36
Άγνωστος επιτέθηκε σε δύο άνδρες στο λόφο του Φιλοπάππου και εξαφανίστηκε - Τραυματίστηκαν ελαφρά
12:28
Η νέα Porsche Cayenne Electric Coupe είναι κομψή και μπορεί να είναι και πανίσχυρη
12:09
«Νόμιζα ότι είχε πέσει δίσκος στο πάτωμα»: Η πρώτη αντίδραση Τραμπ στο άκουσμα των πυροβολισμών - Τι του είπε η Μελάνια
12:06