ΚΟΣΜΟΣ

Νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία: Ο Σουλτς πέρασε την Μέρκελ

Νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία: Ο Σουλτς πέρασε την Μέρκελ
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Κατά μία μονάδα ανέβηκε το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), ξεπερνώντας οριακά τους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA που διενεργήθηκε για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Το SPD, το οποίο έχει κερδίσει περίπου 10 πόντους σε δημοσκοπήσεις μετά την ανάληψη της ηγεσίας του από τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, συγκεντρώνει το 32% ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και το αδελφό βαυβαρικό κόμμα (CDU/CSU, ή Ένωση) έχουν παραμείνει στο 31%.

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παρέμεινε στο 11,5%, ενώ το ακροαριστερό Linke κράτησε σταθερά στο 8,5% και παρομοίως οι Πράσινοι στο 6,5%. Το υπέρμαχο των επιχειρήσεων Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) έχασε μισή εκατοστιαία μονάδα, καταλήγοντας στο 6,5%.

Το INSA διεξήγαγε τη δημοσκόπηση από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου σε δείγμα 1.933 Γερμανών.

«Το SPD και η συντηρητική Ένωση έρχονται στήθος με στήθος τώρα, με ένα μικρό προβάδισμα για το SPD», είπε ο Χέρμαν Μπίνκερτ, πρόεδρος του ινστιτούτου INSA και πρόσθεσε:

Μια μεγάλη συμμαχία δεν εγγυάται πλέον αυτόματα ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα γίνει ξανά καγκελάριος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ