Συνελήφθη ο 19χρονος που απειλούσε με βομβιστικές επιθέσεις σε εβραϊκά κέντρα
Ένας 19χρονος άνδρας συνελήφθη στο Ισραήλ, ο οποίος φέρεται να εκτόξευε απειλές για βομβιστικές επιθέσεις ενάντια σε εβραϊκά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία τους τελευταίους τρεις μήνες, ανέφερε σήμερα η αστυνομία.
Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης, ο ύποπτος είναι ένας 19χρονος Εβραίος με διπλή υπηκοότητα – ισραηλινή και αμερικανική.
Εκπρόσωποι της αστυνομίας δήλωσαν ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς δήλωσε πως η σύλληψη του αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην ανεχτεί εγκλήματα μίσους.
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι δεσμευμένο να προστατεύσει τα πολιτικά δικαιώματα όλων των Αμερικανών και δεν πρόκειται να ανεχτούμε την στοχοποίηση καμίας κοινότητας σε αυτή την χώρα, που βασίζεται σε θρησκευτικές πεποιθήσεις», τόνισε ο Σέσιονς με ανακοίνωση του.
«Συγχαίρω το FBΙ και την Ισραηλινή αστυνομία για το εξαιρετικό τους έργο σε αυτή την υπόθεση», πρόσθεσε.
«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Νέα προθεσμία για τις αιτήσεις - Ποια προγράμματα αφορά
05:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πώς γίνεται η εγγραφή - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ
04:00
ΑΑΔΕ: Καθολική εφαρμογή του ψηφιακού δελτίου αποστολής από την 1η Μάϊου
03:00
«Σήμα Διαφορετικότητας»: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων
02:00