ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του τρομοκράτη

Λονδίνο: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του τρομοκράτη
tellyheads/twitter

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τη φωτογραφία του τρομοκράτη Χαλίντ Μασούντ που πραγματοποίησε την επίθεση στο Λονδίνο, στην οποία έχασαν τις ζωές του 4 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

Ο Μασούντ, 52 ετών ήταν «επαγγελματίας» απατεώνας με βαρύ ποινικό μητρώο καθώς είχε μια σειρά από καταδίκες για βίαια εγκλήματα, ενώ είχε φυλακιστεί δύο φορές.

Η Scotland Yard έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία, ενώ απηύθυνε δημόσια έκκληση για πληροφορίες, καθώς οι αρχές προσπαθούν να βρουν εάν ο τρομοκράτης έδρασε μόνος του ή είχε κάποια βοήθεια από κάποιο δίκτυο τρομοκρατίας που δρα στη Βρετανία.

Η φωτογραφία είναι σχετικά πρόσφατη και χρησιμοποιήθηκε σε ένα από τα δεκάδες έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο δράστης.

khalid masood mug

Metropolitan Police

Όπως μετέδωσε το Sky News, ο Μασούντ χρησιμοποίησε την εφαρμογή WhatsApp μερικά λεπτά προτού πέσει με το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς στη γέφυρα του Westminster. Ο δράστης έστειλε ένα τελικό μήνυμα προτού κάνει την επίθεση, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό τι έγραφε σε αυτό και σε ποιον το έστειλε.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, ο Μασούντ το προηγούμενο βράδυ της επίθεσης είχε μείνει στο ξενοδοχείο Brighton’s Preston Park, που βρίσκεται κοντά στη γέφυρα, ενώ το προσωπικό τον περιέγραψε ως έναν πρόσχαρο άνθρωπο που «γελούσε και αστειευόταν».

Η αστυνομία εξακολουθεί να ψάχνει δύο σπίτια στο Μπέρμιγχαμ και ένα στο ανατολικό Λονδίνο, τα οποία συνδέονται με τον τρομοκράτη. Συνολικά 11 άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως μέρος της έρευνας για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα έρχονται συνεχώς νέες πληροφορίες για το ποιος ήταν ο Χαλίντ Μασούντ. Ο Μασούντ γεννήθηκε στο Κεντ στο νοτιοανατολικό Λονδίνο και διέμενε στην κεντρική Αγγλία, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο Μασούντ ήταν ένα ευχάριστο παιδί, ενώ ξεχώριζε ως μαθητής στην τάξη του, αλλά και για τις αθλητικές του επιδόσεις. Μάλιστα, συμμαθητές του ανέφεραν ότι του άρεσε να διασκεδάζει, ενώ δεν είχε δείξει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία.

Καθώς ενηλικιώθηκε, όμως, τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. Όταν ήταν 19 χρονών ήρθε η πρώτη καταδίκη του για πρόκληση σωματικής βλάβης και οπλοκατοχή. Στη συνέχεια ο Χαλίντ -πατέρας τριών παιδιών- πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του μπαινοβγαίνοντας στη φυλακή, ενώ είχε πληθώρα διαφορετικών ταυτοτήτων. Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι ότι ο δράστης ήταν καθηγητής Αγγλικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ