Γιατί η πολιτεία του Αρκάνσας ενδέχεται να αναβάλει 8 εκτελέσεις θανατοποινιτών;
Αγώνα δρόμου κάνει η πολιτεία του Αρκάνσας ώστε να βρει εθελοντές για να παρακολουθήσουν την εκτέλεση οκτώ θανατοποινιτών οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με τον νόμο της πολιτείας απαιτούνται έξι έως δώδεκα «αξιοσέβαστοι πολίτες» να παρακολουθήσουν την μακάβρια σκηνή, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι όλα έγιναν βάσει του νόμου.
Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών και να μην έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους θανατοποινίτες ή κάποια καταδίκη. Το Αρκάνσας βιάζεται να προχωρήσει στις εκτελέσεις, επειδή η προμήθεια μιδαζολάμης, ουσίας που χρησιμοποιείται στις θανατηφόρες ενέσεις, λήγει στις 31 Απριλίου.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Κέντρου Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή Robert Dunham είπε στο NBC News, ότι ανησυχεί και για την ψυχική υγεία των εθελοντών, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενθαρρυνθούν να είναι παρόντες στις εκτελέσεις, χωρίς την πλήρη κατανόηση του τι πρόκειται να δουν.
Φθιώτιδα: Εντοπίστηκε φυτεία με περισσότερα από 2.000 δενδρύλλια κάνναβης - Δύο συλλήψεις
14:43
Ο Όμιλος Fourlis ανακοινώνει τη συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής του στο Sofia South Ring Mall
14:35
ΣΕΦ: Το Ελεγκτικό ακύρωσε τον διαγωνισμό για ενεργειακη αναβάθμιση - Ορισε νέο για τις 10 Σεπτέμβρη
14:32
Η Trade Estates ανακοινώνει τη συμφωνία για την απόκτηση ποσοστού 50% στο Sofia South Ring Mall
14:26