ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Σύλληψη εννέα υπόπτων για «έγκλημα μίσους» κατά νεαρού Κούρδου

Λονδίνο: Σύλληψη εννέα υπόπτων για «έγκλημα μίσους» κατά νεαρού Κούρδου
REUTERS/Neil Hall

Εννέα ύποπτοι έχουν συλληφθεί από τις βρετανικές Αρχές για την βίαιη επίθεση στο Λονδίνο εις βάρους νεαρού Κούρδου, που είχε καταθέσει αίτηση ασύλου.

Η επίθεση, την οποία η αστυνομία αντιμετωπίζει ως έγκλημα μίσους, έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε μια στάση λεωφορείου, όπου ο νεαρός περίμενε με δύο φίλους. Του επιτέθηκαν συνολικά 20 άτομα.

Το θύμα, ένας 17χρονος Κούρδος ιρανικής καταγωγής υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

«Εκτιμάται ότι οι ύποπτοι ρώτησαν το θύμα από που κατάγεται και όταν επιβεβαίωσαν ότι ήταν αιτών άσυλο τον κυνήγησαν και του επιτέθηκαν με βαρβαρότητα», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Γκάρι Κασλ.

«Υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο ως αποτέλεσμα της επίθεσης με επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι από μια μεγάλη ομάδα δραστών».

Ο νεαρός παραμένει στο νοσοκομείο σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση που δεν θεωρείται ότι είναι απειλητική για τη ζωή του, είπε η αστυνομία.

Οκτώ από τους συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση ενώ οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες τριών ακόμη προσώπων που θέλουν να ταυτοποιήσουν.

«Παρότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, τώρα γνωρίζουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων--περίπου 20--εμπλέκονται στην επίθεση», είπε ο Κασλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ