Λαβρόφ για Συρία:Επίθεση με ένα απολύτως κατασκευασμένο πρόσχημα
«Ελπίζω πως η πρόκληση αυτή δεν θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη (στις αμερικανορωσικές σχέσεις)», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στην επίθεση των ΗΠΑ σε αεροπορική βάση της Συρία, που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Οι «πύρινες» δηλώσεις Λαβρόφ ήρθαν μετά την καταδίκη από μέρους του Κρεμλίνου του πυραυλικού χτυπήματος. «Αυτή ήταν μια επίθεση με ένα απολύτως κατασκευασμένο πρόσχημα», είπε ο Λαβρόφ.
Σε συνέντευξη Τύπου στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν ο ίδιος επεσήμανε πως η επίθεση του «θυμίζει την κατάσταση το 2003, όταν οι ΗΠΑ και η Βρετανία, μαζί με μερικούς από τους συμμάχους τους, επιτέθηκαν στο Ιράκ».
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε πως η Ρωσία θα ζητήσει από την Ουάσινγκτον να εξηγήσει γιατί πραγματοποίησε τα πλήγματα και εξέφρασε την ευχή να μην υπάρξει ανεπανόρθωτη βλάβη στις σχέσεις των δύο χωρών.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, κανένας Ρώσος στρατιωτικός δεν σκοτώθηκε κατά τα αμερικανικά πλήγματα, επεσήμανε ο Λαβρόφ.
Σάλος στην Κίνα: Ακύρωσαν συναυλία διάσημης παρουσιάστριας μετά από διαδικτυακή κατακραυγή
17:55
Τραμπ: Εγώ απλά ζήτησα να επανεξεταστεί η κόκκινη κάρτα στον Μπάλογκαν
17:47
Η Microsoft ανακοίνωσε την απόλυση 4.800 εργαζομένων - Νέο κύμα απολύσεων τον Ιούνιο του 2027
17:44
Μήνυμα 112 για φωτιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
17:29