ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα για Συρία: Επίθεση κατά του κυρίαρχου κράτους

Μόσχα για Συρία: Επίθεση κατά του κυρίαρχου κράτους
twitter, @KremlinRussia

Στην αντεπίθεση περνά η Μόσχα λίγες ώρες μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύσει επίθεση με 59 πυραύλους σε συριακά μαχητικά, έναν αεροδιάδρομο και σταθμούς ανεφοδιασμού σε συριακή βάση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρίας ως «επίθεση κατά του κυρίαρχου κράτους» και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ρωσία ανέστειλε τη συμφωνία που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αεροπορική ασφάλεια πάνω από τη Συρία. Παράλληλα ζήτησε την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Η Ρωσία αναστέλλει το μνημόνιο που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αποτροπή επεισοδίων και τη διασφάλιση της αεροπορικής ασφάλειας στη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι «ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρία επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας στη ρωσική Άνω Βουλή, τόνισε ότι οι αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις μπορούν να υποβαθμίσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ