ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη συνομιλία ΗΠΑ-Ρωσίας μετά τον βομβαρδισμό της Συρίας

Η πρώτη συνομιλία ΗΠΑ-Ρωσίας μετά τον βομβαρδισμό της Συρίας

Την πρώτη τους τηλεφωνική συνομιλία έπειτα από τα αμερικανικά πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον της συριακής κυβέρνησης, είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ-Ρωσίας.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης τόνισε ότι τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ «εξυπηρετούν την τρομοκρατία», όπως γνωστοποίησε η ρωσική διπλωματία.

Επίσης επισήμανε στον Ρεξ Τίλερσον ότι το να επιτίθεται κανείς «εναντίον μιας χώρας που πολεμά την τρομοκρατία απλά εξυπηρετεί την τρομοκρατία» και «δημιουργεί απειλές για την ασφάλεια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο», σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας, ότι δηλαδή οι κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της κοινότητας Χαν Σεϊχούν στην επαρχία Ιντλίμπ, «δεν συνάδουν με την πραγματικότητα».

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας μετά την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ εναντίον μιας συριακής αεροπορικής βάσης, ως αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να πραγματοποίησαν οι συριακές δυνάμεις.

Ο Ρεξ Τίλερσον αναμένεται να επισκεφθεί τη Μόσχα την 11η και 12η Απριλίου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ