ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες σε δημοτικό σχολείο

Καλιφόρνια: Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες σε δημοτικό σχολείο
Twitter/ CNNi

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ένας ένοπλος εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο στο Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και άνοιξε πυρ.

Πρόκειται για δύο ενήλικες, οι οποίοι όπως ανέφερε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας σε ανάρτησή του στο twitter, βρέθηκαν νεκροί σε μια τάξη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο δράστης έχει ακινητοποιηθεί και ότι δεν υπάρχει απειλή.

"Πιστεύουμε ότι πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας σε συνδυασμό με απόπειρα αυτοκτονίας. Το περιστατικό συνέβη μέσα σε μία τάξη. Δύο μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο", ανέφερε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας σε προηγούμενή του ανάρτηση στο twitter.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, υπάρχουν και δύο τραυματίες, πιθανότατα μαθητές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με το πόσο σοβαρά είναι τα τραύματα που φέρουν.

Ο δράστης φέρεται να εισέβαλε σε τάξη του σχολείου το πρωί της Δευτέρας, οπότε και άνοιξε πυρ. Το περιστατικό φαίνεται να σχετίζεται με μια ενδοοικογενειακή διαμάχη.

Δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο απέκλεισαν την περιοχή και προχώρησαν σε εκκένωση του σχολείου. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο διπλανό λύκειο.

sant
sant1

πηγή: Google Maps

Το Σαν Μπερναρτίνο δεν έχει ξεπεράσει το σοκ της επίθεσης της 2ας Δεκεμβρίου του 2015 με 14 νεκρούς και 21 τραυματίες, όπου ένα ζευγάρι, που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης σε κέντρο για ασθενείς με αναπηρία.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε χαιρετίσει την επίθεση, αποκαλώντας τους δράστες "στρατιώτες" της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ