ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το 20% των συριακών μαχητικών καταστράφηκε από τα πυραυλικά πλήγματα

ΗΠΑ: Το 20% των συριακών μαχητικών καταστράφηκε από τα πυραυλικά πλήγματα
DigitalGlobe/Courtesy U.S. Department of Defense/Handout via REUTERS

Τα πυραυλικά πλήγματα στην αεροπορική βάση Σαϊράτ της Συρίας κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές στο 20% των μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτουν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, καθώς και σε αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.

«Η συριακή κυβέρνηση απόλεσε την ικανότητα να ανεφοδιάζει με καύσιμα ή με όπλα τα αεροσκάφη στη βάση του Σαϊράτ. Θα ήταν ασύνετο για τη συριακή κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά χημικά όπλα» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε προειδοποιήσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκρίνει και νέα πλήγματα στη Συρία αν συνεχιστεί η χρήση χημικών όπλων στη χώρα.

«Η εικόνα ανθρώπων που τους έχουν ρίξει αέρια και τους έχουν ανατινάξει με βόμβες-βαρέλια εγγυάται ότι αν ξαναδούμε αυτού του είδους τις ενέργειες, αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάληψης δράσης στο μέλλον», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ