Χάος στη Βενεζουέλα - Και πέμπτος διαδηλωτής σκοτώθηκε
Ένας 32χρονος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αφού χτυπήθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, όπως έγινε γνωστό από πηγή της εισαγγελίας της χώρας.
Ο άνδρας αυτός, που πέθανε στην Πολιτεία Λάρα, είναι ο πέμπτος διαδηλωτής που χάνει τη ζωή του αφότου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης, την 1η Απριλίου. Ο βουλευτής της Λάρα Αλφόνσο Μαρκίν έκανε λόγο για «ένα νέο θύμα της δικτατορίας», με μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.
Στην ίδια Πολιτεία σκοτώθηκαν την Τρίτη ένας 13χρονος και ένας άνδρας 36 ετών. Δύο 19χρονοι φοιτητές έχασαν τη ζωή τους στις 6 και τις 11 Απριλίου. Όλα τα θύματα δέχτηκαν πυροβολισμούς ενώ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις.
Η αντιπολίτευση, που έχει καλέσει τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν μαζικά στη «μητέρα όλων των διαδηλώσεων» στις 19 Απριλίου στο Καράκας, τους ζήτησαν σήμερα να συμμετάσχουν σε τοπικές συγκεντρώσεις κατά της κυβέρνησης.
Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι έκρυθμη τις τελευταίες ημέρες, ιδίως μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να άρει την ασυλία όλων των βουλευτών και να αναθέσει στον εαυτό του το νομοθετικό έργο. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η απόφαση αυτή αναιρέθηκε.
Εκτός από τη συνεχιζόμενη πολιτική κρίση, η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης ενώ ο πληθωρισμός είναι ανεξέλεγκτος, με φόντο και την πτώση της τιμής του πετρελαίου.
Κολυδάς για κακοκαιρία Byron: Μετατοπίζονται οι βροχές στα ανατολικά- Στο Αιγαίο η «ζώνη» καταιγίδων
10:01
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ 6 κράτη - Από τη σκιά στην κορυφή
10:00
Huawei Seeds for the Future: Ποιες καινοτομίες είδε στην Κίνα μία φοιτήτρια από την Ελλάδα;
10:00
Υπό την πίεση των ΗΠΑ, Ρωσία και Ινδία ενισχύουν τους διμερείς τους δεσμούς
09:54