Σπ. Λίτσας στο CNN Greece: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν καθορισμένο
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία και τα όσα επιφυλάσσει η επόμενη μέρα, αναλύει ο αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σπύρος Λίτσας, μιλώντας στο CΝN Greece.
Ο κ. Λίτσας, κάνει λόγο για "καθορισμένο αποτέλεσμα" υπογραμμίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα έπαιρνε την απόφαση να προχωρήσει σε αυτό αν δεν είχε εκ των προτέρων διασφαλίσει ότι θα κόψει πρώτος το νήμα.
Κάνει λόγο για μια νέα εποχή στην Τουρκία που θα χαρακτηρίζεται από έναν «αυταρχικό τύπο πολιτειακού συστήματος» καθώς εφεξής ο Ερντογάν αναλαμβάνει τη συνολική διακυβέρνηση του κράτους με υπερεξουσίες.
Παρά το οριακό προβάδισμα του ναι έναντι του όχι, ο κ. Λίτσας σημειώνει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ο «μεγάλος νικητής της επόμενης ημέρας, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο».
Ακούστε αναλυτικά όσα είπε στο CNN Greece o αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Νερό ενός χρόνου έπεσε σε τέσσερις μήνες στην Αθήνα - Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής τον Ιανουάριο (pics)
15:05
Μέγαρο Αθηνών: 16/2 βραδιά με μουσική από τα Επτάνησα και την παλιά Αθήνα με το ΜΕΙΖΟΝ ENSEMBLE
15:04
Ν. Πέραμος: Καταθέτει η σύντροφος του 27χρονου που δολοφονήθηκε - Συλλέγεται υλικό από κάμερες
14:56
Ουκρανία: Στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν με αφορμή την 4η επέτειο από την έναρξη του πολέμου
14:53