ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σίνζο Άμπε καλεί την Βόρεια Κορέα να αποφύγει περαιτέρω προκλήσεις

Ο Σίνζο Άμπε καλεί την Βόρεια Κορέα να αποφύγει περαιτέρω προκλήσεις
REUTERS/Remo Casilli

Έκκληση προς την Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις περαιτέρω προκλήσεις έκανε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, μετά και την αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή της χώρας, ανήμερα Πάσχα.

Ο Άμπε προέτρεψε την Πιονγιάνγκ να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της για την απόκτηση πυραύλων ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, σε ομιλία του ενώπιον της Βουλής, σημείωσε ότι θα ανταλλάξει απόψεις για τη Βόρεια Κορέα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους αργότερα εντός του μήνα.

Οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν κλιμακωθεί καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει υιοθετήσει μια σκληρή ρητορική έναντι του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν όμως, αποκρούοντας και τις παραινέσεις της Κίνας, διέταξε να γίνουν νέες πυραυλικές δοκιμές. Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε μια αποτυχημένη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου.

Οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοί τους και η Κίνα εργάζονται μαζί πάνω σε μια γκάμα αντιδράσεων για την νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφαλείας, ο στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, κάνοντας λόγο περί μιας διεθνούς ομοφωνίας για την ανάληψη δράσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ