ΚΟΣΜΟΣ

Άλογο επιτέθηκε σε... αλιγάτορα (vid)

Άλογο επιτέθηκε σε... αλιγάτορα (vid)
video grab

Μια... πρωτότυπη μάχη είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι επισκέπτες ενός πάρκου με ζώα στη Φλόριντα, αλλά και πολλοί περισσότεροι μέσα από τα social media, καθώς το πρωτοφανές περιστατικό δεν άργησε να γίνει viral.

Πρωταγωνιστές ένα άλογο κι ένας αλιγάτορας, που τσακώθηκαν για το ποιος θα παραμείνει στον συγκεκριμένο χώρο, με την πρωτοτυπία της ιστορίας να βρίσκεται στο γεγονός ότι, αντίθετα με το... προβλεπόμενο, το μεγαλόσωμο ερπετό ήταν αυτό που δέχθηκε επίθεση από το θυμωμένο άλογο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αλιγάτορας «εισέβαλε» στο χώρο που βοσκούσε ένα κοπάδι άγριων αλόγων, στο πάρκο στην περιοχή Gainesville της Φλόριντα. Το άλογο φαίνεται πως ενοχλήθηκε από την παρουσία του αλιγάτορα, ο οποίος λιαζόταν με την πλάτη του στραμμένη στα άλλα ζώα, και έτσι πήρε την πρωτοβουλία να απομακρυνθεί από το υπόλοιπο κοπάδι, και να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον... εισβολέα.

Θέλοντας να του δείξει πως δεν είναι ευπρόσδεκτος στον χώρο του, το άλογο επιτέθηκε με σφοδρότητα στον αλιγάτορα, ο οποίος αν και αρχικά πιάστηκε στον... ύπνο στη συνέχεια αντέδρασε κι επιχείρησε να απαντήσει με ένα δάγκωμα.

Το άλογο συνέχισε να ποδοπατά τον αλιγάτορα, ο οποίος κατάφερε να δαγκώσει τον αντίπαλό του στο πόδι, χωρίς όμως να τον τραυματίσει, όπως αναφέρει η La Repubblica.

Λίγο αργότερα οι δύο «μονομάχοι» απομακρύνθηκαν από το... πεδίο της μάχης, με το άλογο να επιστρέφει στο κοπάδι του και τον αλιγάτορα να γυρνάει πίσω στον δικό του χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ