Γαλλία: «Ολιγαρχικό κουρέλι» η σημαία της Ε.Ε. για το κόμμα της Λεπέν
Λίγες μόλις μέρες πριν από τις εκλογές της Γαλλίας το ακροδεξιό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο σκλήρυνε περισσότερο την στάση του έναντι της Ευρώπης σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει περαιτέρω την βάση του.
Εδώ και μήνες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα πάρει αρκετές ψήφους για να προκριθεί στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, όμως η απόσταση από τους άλλους υποψηφίους έχει μειωθεί και η ρητορική του κόμματός της έχει οξυνθεί.
«Θα δείτε, σύντομα θα χώσουμε το ολιγαρχικό κουρέλι σας στο ντουλάπι», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπαρχηγός της Λεπέν, ο Φλοριάν Φιλιπό, για τη σημαία της ΕΕ σε μήνυμά του στο Twitter.
Με τη δήλωση αυτή αντέδρασε σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γαλλία, το οποίο ανέφερε: «Υπερήφανοι για τη σημαία μας, σύμβολο ενότητας, αλληλεγγύης και αρμονίας ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης. Ας μην την κρύβουμε».
Με το μήνυμα αυτό η Επιτροπή αναφερόταν στο αίτημα που διατύπωσε η Λεπέν το βράδυ της Τρίτης στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο επρόκειτο να δώσει συνέντευξη. Η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς είχε ζητήσει να αφαιρεθεί από το πλατό της συνέντευξης η σημαία της ΕΕ και να παραμείνει μόνο η σημαία της Γαλλίας.
«Θέλω να είμαι η πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δεν θέλω να είμαι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θεωρώ ότι η ΕΕ έχει κάνει πολλή ζημιά στη χώρα μας», δήλωσε η Λεπέν στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, όταν της ζητήθηκε να εξηγήσει το αίτημά της για την αφαίρεση της σημαίας της ΕΕ από το φόντο.
Γαλλία: Από το μεσημέρι η απαγόρευση αλκοόλ εν μέσω καύσωνα- Τετραπλασιάστηκαν οι καρδιακές ανακοπές
10:05
Κονγκό: Στους 304 οι θάνατοι από τον Έμπολα - Στα 1155 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
10:00
Μία νέα παραθαλάσσια, family-focused εμπειρία διαμονής μάς περιμένει μόλις μία ανάσα από την Αθήνα
10:00
Καιρός: Βροχές και μελτέμια τις επόμενες μέρες, αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς- Οι «κόκκινες» περιοχές
09:51