ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Νέες διαδηλώσεις με έναν νεκρό στο Καράκας (pics)

Βενεζουέλα: Νέες διαδηλώσεις με έναν νεκρό στο Καράκας (pics)
REUTERS/ CARLOS GARCIA RAWLINS

Δίχως τέλος είναι το χάος που εκτυλίσσεται στη Βενεζουέλα, όπου αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τις αιματηρές συμπλοκές στις διαδηλώσεις κατά του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρα το βράδυ της Πέμπτης στο Καράκας, στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του σοσιαλιστή προέδρου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της συνοικίας Σούκρε.

VENEZUELA

«Με μεγάλο πόνο ανακοινώνω τον θάνατο από σφαίρα του Μέλβιν Γκαϊτάν, ταπεινού εργάτη της συνοικίας Σούκρε #Petare», έγραψε στο Twitter ο Κάρλος Οκάρις, δήμαρχος που ανήκει στην αντιπολίτευση.

Από το κύμα των διαμαρτυριών τις οποίες οργανώνει τις τελευταίες εβδομάδες η αντιπολίτευση, έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα εννέα άνθρωποι.

VENEZUELA 2

«Ο Μέλβιν δολοφονήθηκε στην είσοδο της συνοικίας '5 Ιουλίου' στη διάρκεια της βραδινής διαδήλωσης. Απαιτούμε να διεξαχθεί έρευνα και οι ένοχοι να τιμωρηθούν!» τόνισε ο δήμαρχος.

Ο Οκάρις δεν διευκρίνισε τις συνθήκες στις οποίες σκοτώθηκε ο εν λόγω άνδρας: αν διαδήλωνε ή όχι και ποιος έριξε τον πυροβολισμό.

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών έκαναν την Πέμπτη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν μικρές ομάδες διαδηλωτών της αντιπολίτευσης στο Καράκας, πριν ξεκινήσουν οι μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα.

VENEZUELA 3
VENEZUELA 4
VENEZUELA 5
VENEZUELA 6
VENEZUELA 7

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ