ΚΟΣΜΟΣ

Η σοκολατένια ζωή της Μπριζίτ Τρονιέ (pics)

Η σοκολατένια ζωή της Μπριζίτ Τρονιέ (pics)
REUTERS

«Αν ο σύζυγός της γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, τότε η Μπριζίτ Τρονιέ θα είναι η πιο ασυνήθιστη πρώτη κυρία» γράφει ο γαλλικός τύπος. Τη στιγμή που οι περισσότερες πρώτες κυρίες έχουν απασχολήσει τον γαλλικό τύπο με ασύδοτες σπατάλες, εξωσυζυγικές σχέσεις, προδοσίες, ακόμα και δολοφονίες... η Μπριζίτ χαρακτηρίζεται ως η πιο εποικοδομητική προσωπικότητα που υπήρξε ποτέ δίπλα σε έναν Γάλλο πρόεδρο.

Ίσως ο γαλλικός τύπος να αδικεί κάποιες από τις πρώτες κυρίες, ωστόσο, το σίγουρο είναι πως η Μπριζίτ θα είναι πραγματικά μία ασυνήθιστη πρώτη κυρία. Είναι 24 χρόνια μεγαλύτερη από τον σύζυγό της αλλά τον «προπονεί» και τον «καθοδηγεί» από τα 15 του.

2017 04 22T151427Z 374684815 RC158A417990 RTRMADP 3 FRANCE ELECTION MACRON
2017 04 22T151343Z 1531573604 RC168E7F0630 RTRMADP 3 FRANCE ELECTION MACRON
2017 04 22T151239Z 1092012319 RC1430A29C60 RTRMADP 3 FRANCE ELECTION MACRON


Η Μπριτζιτ προέρχεται από μία αστική οικογένεια γνωστή για το εργοστάσιο σοκολάτας που είχαν στη Βόρεια Γαλλία.

Η Μπριζίτ Τρονιέ γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1953 στην πόλη Αμιένη της Γαλλίας. Πατέρας της ήταν ο Ζαν και μητέρα της η Σιμόν Νι Πουζό. Η οικογένεια της είχε παράδοση στην σοκολάτα και η βιομηχανία τους ήταν ιδιαίτερα γνωστή για τα μακαρόν της.

Η Μπριζίτ γνώρισε τον 15χρονο τότε Εμανουέλ στο ιδιωτικό σχολείο όπου δίδασκε εκείνη. Η γνωριμία τους άρχισε σιγά σιγά να εξελίσσεται σε ένα ρομάντζο που την ανάγκασε να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της και πατέρα των τριών παιδιών της.

«Σε ηλικία 17 ετών, ο Εμανουέλ μου είπε: "ό,τι κι αν κάνεις, εγώ θα σε παντρευτώ!"», έχει αποκαλύψει η 64χρονη σήμερα Μπριζίτ στο Paris Match. Παντρεύτηκαν τελικά το 2007.

rtsa8z9 macron wife


Η διαφορά ηλικίας τους είναι η ίδια με αυτή του Ντόναλτ και της Μελάνια Τραμπ αλλά αντίστροφα.

Ακόμα και στην προεκλογική του καμπάνια, η Μπριζίτ Τρονιέ, είχε τον πρώτο λόγο, συμβουλεύοντάς τον για το περιεχόμενο των ομιλιών του και οργανώνοντας την ατζέντα του.

«Ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν θα έμπαινε σε αυτή την περιπέτεια χωρίς τη Μπριτζίτ», δήλωσε ο Μαρκ Φερράτσι, σύμβουλος καμπάνιας και καλεσμένος στο γάμο του ζευγαριού το 2007.

Όσοι ξέρουν τον Μακρόν λένε ότι η Μπριζίτ είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που εμπιστεύεται ο Εμανουέλ.

rtx1ka8o macron wife

Σε ένα ντοκιμαντέρ του France3, ο Εμανουέλ Μακρόν προετοιμάζεται για την ομιλία του. Δίπλα του είναι η Μπριζίτ, η οποία του εξηγεί που πρέπει να υψώσει τη φωνή του. Σε μια άλλη συνέντευξη ο Μακρόν ερωτάται για την παρουσία της Μπριζίτ και εκείνος απαντάει: «Η γνώμη της μετράει».

Σε συνέντευξη της στο Canal Plus η Μπριζιτ εξηγεί πως ο ένας επηρεάζει και διαμορφώνει το μυαλό του άλλου. Το ζευγάρι τρέφει μια κοινή αγάπη για τη λογοτεχνία.

download 1

Και δεν είναι καθόλου περίεργος ο ρόλος της δίπλα στον Μακρόν, καθώς δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο τουλάχιστον για τη Γαλλία. Και ο Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εσταίν είχε χρησιμοποιήσει τη σύζυγό του ως βασικό πρόσωπο της πολιτικής του παρουσίας. Ο Μακρόν λέει μάλιστα πως αν γίνει πρόεδρος, η σύζυγός του θα έχει έναν βασικό ρόλο, αλλά χωρίς μισθό.

Όπως είπε η Μπριζίτ σε συνέντευξή της στο Στρασβούργο «Παραξενεύεστε όταν βλέπετε γυναίκες να στέκονται δίπλα στους συζύγους τους. Ήρθε όμως η στιγμή να εξελιχθούν τα πράματα. Εδώ ανήκουμε».

Πριν από τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να είναι το φαβορί στη μάχη με την Μαρίν Λεπέν.

«Αν εκλεγώ, λάθος... αν εκλεγούμε... η Μπριτζιτ θα έχει έναν ξεχωριστό ρόλο» είπε ο 39χρονος πολιτικός για την 63χρονη σύζυγό του, στις 8 Μαρτίου, σε μία ομιλία του στο Παρίσι. «Της χρωστάω πολλά, συνέβαλε στο να γίνω αυτό που είμαι», συμπλήρωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι Γάλλοι ηγέτες και οι σύζυγοί τους

Πολλές σύζυγοι Γάλλων ηγετών έμειναν στη ιστορία. Η Μαρία Αντουανέτα, η Ζοζεφίν που δεν μπορούσε να χαρίσει έναν κληρονόμο και η Henriette η σύζυγος του Ζοζέφ Καγιό που σκότωσε συντάκτη της Le Figaro γιατί αποτελούσε πολιτική απειλή για τον σύζυγό της.

josephine 288x400

Ιωσηφίνα
πηγή: wikipedia

220px Caillaux

Ζοζέφ Καγιό
πηγή: wikipedia

Τη δεκαετία του ’80 και του ’90 ο σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν ζούσε μια διπλή ζωή με τη μητέρα της «παράνομης» κόρης του Μαραζίν. Η σύζυγος του Σιράκ εκμυστηρεύτηκε στη βιογράφο του ότι ζούσε σιωπηλά με τις παράνομες σχέσεις του.

Une Match Mitterrand large

Πρόσφατα, το ζεύγος Μακρόν απέκτησε έναν μη αναμενόμενο σύμμαχο! Τον παπαράτσι Michele Marchand, γνωστό Mimi. Ο Mimi έγινε υποστηριχτής του ζεύγους και απέτρεψε την κακή δημοσιότητα για το ζεύγος.

«Είναι γνήσιοι και φυσιολογικοί άνθρωποι, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Για να ξεπεραστεί η ιστορία της μεγάλης διαφοράς ηλικίας, το ζεύγος Μακρόν άνοιξε πολλές φορές την πόρτα του στα γυαλιστερά περιοδικά όπως το Paris Match. Φωτογραφήθηκαν ακόμα και με μαγιώ στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

brigitte macron en maillot de bain

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει αντικρούσει δύο φορές φήμες περί υποτιθέμενης ομοφυλοφιλίας επιστρατεύοντας το χιούμορ του. «Θα χρειαζόμουν ένα ολόγραμμα για να προλάβω να έχω διπλή ζωή» Επίσης, δεν φοβάται να αντιμετωπίσει την «ταμπέλα» του μαθητή που ερωτεύτηκε τη δασκάλα του.

«Με τη Μπριζίτ δεν έχουμε μια κλασική οικογένεια. Αυτό είναι αλήθεια» είπε σε συνέντευξή του, με τη σύζυγό του να κάθεται δίπλα του φορώντας στενό τζιν παντελόνι. «Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι στην οικογένειά μας υπάρχει λιγότερη αγάπη», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ