ΚΟΣΜΟΣ

O Μακρόν δεν θεωρεί δεδομένη τη νίκη στη Γαλλία

O Μακρόν δεν θεωρεί δεδομένη τη νίκη στη Γαλλία
REUTERS/Lionel Bonaventure/Pool

Ο ανεξάρτητος κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν θεωρεί δεδομένη τη νίκη στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας και υποσχέθηκε ότι θα δώσει μάχη για να νικήσει την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

«Τίποτα δεν έχει κερδηθεί. Η μάχη μου στοχεύει στο να νικήσω τη Μαρίν Λεπέν» υπογράμμισε ο Μακρόν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο στο δυτικό Παρίσι.

Ο 39χρονος υποψήφιος, που δέχεται επικρίσεις ότι συμπεριφέρεται σαν να θεωρεί δεδομένη τη νίκη του, έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ότι η πρόκριση της Λεπέν στο δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου δεν αντιμετωπίζεται αρκετά σοβαρά.

2017 04 25T182104Z 1892824354 RC15C73B4FD0 RTRMADP 3 FRANCE ELECTION MACRON

(Πηγή: REUTERS/Philippe Wojazer)

Το ένα είναι φιλοευρωπαϊκό και φιλελεύθερο, τόσο σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Το δεύτερο υπεραμύνεται της εξόδου από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υπόσχεται μορατόριουμ στη μετανάστευση.

Μεγάλη παράδοση της πολιτικής σκηνής της Γαλλίας, η τηλεμαχία ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών αποτελεί ένα "υποχρεωτικό" στάδιο για τους υποψηφίους εδώ και δεκαετίες.

Μοναδική εξαίρεση εκείνη του δεξιού προέδρου Ζακ Σιράκ που αρνήθηκε το 2002 να συμμετάσχει σε τηλεμαχία με τον συνιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν, τον πατέρα της Μαρίν Λεπέν, ο οποίος είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη καθώς είχε καταφέρει να περάσει στον τελικό γύρο, μια πρωτιά για αυτό το κόμμα που ιδρύθηκε το 1972.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ