ΚΟΣΜΟΣ

Αποχωρεί η Βενεζουέλα από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (pics)

Αποχωρεί η Βενεζουέλα από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (pics)
REUTERS/ HANDOUT

Η Βενεζουέλα θα αποχωρήσει από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS) σε διαμαρτυρία για την καμπάνια της Ουάσιγκτον εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της χώρας, είπε η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες σε τηλεοπτικές δηλώσεις την Τετάρτη.

Η υπουργός έκανε την ανακοίνωση αφότου ο Οργανισμός αποφάσισε να πραγματοποιήσει συνάντηση υπουργών Εξωτερικών, προκειμένου να συζητήσουν την αιματηρή κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

Ο αμυντικός οργανισμός (OAS) εδρεύει στην Ουάσιγκτον και "αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικό, δικαστικό και κοινωνικό κρατικό φόρουμ στο ημισφαίριο", σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Ο Οργανισμός περιλαμβάνει 35 κράτη της Βόρειας, Κεντρικής, και Νότιας Αμερικής, ενώ έχει χορηγήσει καθεστώς μόνιμου παρατηρητή σε 69 κράτη καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

venezuela 3

Πηγή: Reuters

venezuela 4

Πηγή: Reuters

venezuela 5

Πηγή: Reuters

Οι γειτονικές με τη Βενεζουέλα χώρες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, καθώς οι αναταραχές στην πρωτεύουσα Καράκας είναι σχεδόν καθημερινές. Το κύμα διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου Μαδούρο που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, έχει στοιχίσει τις ζωές σε τριάντα ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για τα βίαια επεισόδια.

venezuela 6

Πηγή: Reuters

venezuela 7

Πηγή: Reuters

Η Ροντρίγκες κατηγόρησε τον Οργανισμό ότι έχει διπλά πρότυπα, καθώς επικεντρώνεται στα όσα συμβαίνουν στη χώρα της, ενώ αγνοεί υποτιθέμενες παραβιάσεις της Δημοκρατίας στη Βραζιλία.

venezuela 2

Πηγή: Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ