ΚΟΣΜΟΣ

Επέζησε μετά από 47 μέρες εξαφάνισης στα Ιμαλάια, όμως έχασε για πάντα την κοπέλα του (pics)

Επέζησε μετά από 47 μέρες εξαφάνισης στα Ιμαλάια, όμως έχασε για πάντα την κοπέλα του (pics)
EPA/ NARENDRA SHRESTHA

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας πεζοπόρος, ο οποίος επέζησε έπειτα από 47 ημέρες που ήταν παγιδευμένος σε μια απόμακρη κοιλάδα στα βάθη των Ιμαλαΐων. Το ίδιο τυχερή, ωστόσο, δεν στάθηκε η κοπέλα του, η οποία πέθανε μόλις τρεις μέρες προτού τους εντοπίσουν.

Τα ίχνη των δύο πεζοπόρων, του 21 ετών Liang Sheng-yueh και της 19χρονης Liu Chen-chun από την Ταϊβάν χάθηκαν πριν από εφτά εβδομάδες. Το ζευγάρι είχε ακολουθήσει ένα ποτάμι, με την ελπίδα να φτάσει σε ένα χωριό, αλλά εγκλωβίστηκε όταν έφτασε στην άκρη ενός καταρράκτη και δεν μπορούσε να σκαρφαλώσει για να επιστρέψει.

Έκτοτε ξεκίνησε ο εφιάλτης τους, καθώς επί 47 μέρες έμειναν παγιδευμένοι, χωρίς φαγητό και νερό, που κατέληξε σε τραγωδία για την 19χρονη που δεν κατάφερε να επιβιώσει. Μια ομάδα διάσωσης τους εντόπισε τελικά σε μία κοιλάδα, στα 2,600 μέτρα υψόμετρο, σύμφωνα με τη Guardian.

17905448

Πηγή: EPA/ NARENDRA SHRESTHA

Ο Liang κοιμόταν όταν τον βρήκαν οι διασώστες, οι οποίοι εξεπλάγησαν που ήταν ζωντανός. Ο ίδιος τους είπε ότι η κοπέλα του είχε πεθάνει τρεις ημέρες νωρίτερα. Ο 21χρονος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Κατμαντού όπου και νοσηλεύεται.

17905452

Πηγή: EPA/ NARENDRA SHRESTHA

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον φροντίζουν, ο Liang λιμοκτονούσε, είχε χάσει 30 κιλά, ενώ σκουλήκια είχαν μολύνει το δεξί του πόδι. Το ζευγάρι επέζησε τρώγοντας πατάτες και noodles, μέχρι που ξέμεινε και έπινε μόνο με νερό. Ο πατέρας του Liang ταξίδεψε στο Νεπάλ όταν δεν είχε νέα του ζευγαριού και μίσθωσε ένα ελικόπτερο για να τους ψάξει.

17905451

Πηγή: EPA/ NARENDRA SHRESTHA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ