ΚΟΣΜΟΣ

Οι πρώτες 100 μέρες του Ντόναλντ Τραμπ: Ήταν δυσκολότερο από όσο φανταζόμουν

Οι πρώτες 100 μέρες του Ντόναλντ Τραμπ: Ήταν δυσκολότερο από όσο φανταζόμουν
REUTERS/Carlos Barria

O Ντόναλντ Τραμπ συμπλήρωσε τις 100 ημέρες στην εξουσία, μια περίοδο κομβικής σημασίας για τους Αμερικανούς προέδρους καθώς είναι συμβολική και χαρακτηρίζει ολόκληρη την θητεία του πλανητάρχη αλλά και τις θέσεις του. Οι πρώτες κινήσεις, σε αυτές τις ημέρες, δείχνουν όσα έχει σκοπό να κάνει στη συνέχεια της τετραετίας. 

Με αφορμή την ολοκλήρωση των 100 ημερών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για την νέα του ζωή στο τιμόνι της προεδρίας. «Μου άρεσε η προηγούμενη ζωή μου, είχα τόσα πολλά πράγματα να κάνω», εξομολογείται σε συνέντευξή στο πρακτορείο Reuters, συμπληρώνοντας πως «τώρα έχω περισσότερη δουλειά βέβαια. Νόμιζα πως θα ήταν λίγο πιο εύκολα (τα πράγματα)».

640x640 8

REUTERS/Carlos Barria

Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη που κέρδισε στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον αναφέρει ότι αυτό που του λείπει κυρίως είναι η ελευθερία που είχε πριν αναλάβει τα ηνία του κράτους, ένα συναίσθημα που συχνά εκφράζει και στους φύλακές του στον Λευκό Οίκο.

640x640 9

REUTERS/Carlos Barria

«Και ενώ είχα παλιά λίγες στιγμές ιδιωτικότητας, καθώς ξέρετε, είμαι ένα διάσημο πρόσωπο, αναπολώ αυτές τις λίγες προσωπικές στιγμές. (Αυτό που ζω σήμερα) είναι πραγματικά κάτι εκπληκτικό. Την ίδια ώρα όμως, βρίσκεσαι μέσα σε ένα ‘κουκούλι’ καθώς η προστασία σου είναι τεράστια. Σε βαθμό που δεν μπορείς να πας πουθενά μόνος», διηγείται ο πλανητάρχης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει επίσης το παράπονο ότι δεν μπορεί πλέον να οδηγεί μόνος του καθώς δεν επιτρέπεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ να παίρνει στα χέρια του το τιμόνι. «Μου αρέσει πολύ να οδηγώ, αλλά πλέον δεν μπορώ να το κάνω», καταλήγει στην συνέντευξή του στο πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ