ΚΟΣΜΟΣ

Επανέρχεται στο κόμμα AKP ως μέλος ο Ερντογάν

Επανέρχεται στο κόμμα AKP ως μέλος ο Ερντογάν
Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ξαναγίνει την προσεχή Τρίτη μέλος του κυβερνώντος ισλαμο-συντηρητικού κόμματος AKP προτού διεκδικήσει και πάλι την προεδρία του κόμματος σε ένα έκτακτο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρί

«Θα συγκαλέσουμε σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας την Τρίτη 2 Μαΐου στην έδρα του κόμματος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ξαναγίνει δεκτός ως μέλος κατά τη σύνοδο αυτή», δήλωσε ο Γιλντιρίμ, νυν πρόεδρος του AKP.

«Το έκτακτο συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας την ημερομηνία στην οποία είχαν αναφερθεί χθες τα μμε.

Με το να ξαναγίνει μέλος του κόμματος του οποίου υπήρξε ένας από τους ιδρυτές το 2001, ο Ερντογάν θα μπορέσει να διεκδικήσει την προεδρία στο έκτακτο συνέδριο.

Ο Ερντογάν διέρρηξε επίσημα τους δεσμούς του με το AKP, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, όταν εξελέγη πρόεδρος το 2014, όπως προέβλεπε τότε το Σύνταγμα.

Ο Ερντογάν θα μπορεί ωστόσο να ανανεώσει τους δεσμούς του με το AKP όπως προβλέπει μία από τις πρόνοιες της συνταγματικής αναθεώρησης που ενισχύει τις εξουσίες του και εγκρίθηκε στις 16 Απριλίου με δημοψήφισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ