ΚΟΣΜΟΣ

Η Λεπέν απαντά στον Ζιντάν: Με αυτά που βγάζει λογικό να στηρίζει Μακρόν

Η Λεπέν απαντά στον Ζιντάν: Με αυτά που βγάζει λογικό να στηρίζει Μακρόν
REUTERS/Benoit Tessier

Απάντηση στα σχόλια στήριξης του Ζινεντίν Ζιντάν στον Εμανουέλ Μακρόν έδωσε η Μαρίν Λεπέν κάνοντας λόγο για επιλογή που δεν εκπλήσσει αν αναλογιστεί κανείς το ποσό με το οποίο αμείβεται. 

«Μ' αυτά που βγάζει» δεν την εκπλήσσει ότι στηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε η Λεπέν.

Ο Ζιντάν κάλεσε τους Γάλλους «να αποφύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο» το Εθνικό Μέτωπο στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 7 Μαΐου.

Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει αυτή τη δήλωση, η Λεπέν αρχικά απάντησε: «Είναι η άποψή του. Τι να σας πω, μπορεί να δίνει συμβουλές στο ποδόσφαιρο, είναι αρκετά καλός και πρέπει να το παραδεχόμαστε, αλλά στην πολιτική, δεν είναι βέβαιο». Αμέσως μετά, πρόσθεσε: «Μ' αυτά που κερδίζει, καταλαβαίνω ότι ψηφίζει τον Μακρόν».

«Υποθέτω ότι ο κ. Ζινεντίν Ζιντάν δεν έχει λίγα κεφάλαια και επομένως έχει κάθε συμφέρον πιθανότατα να εκλεγεί ο Μακρόν για να διατηρήσει τα πλούτη που συγκέντρωσε, χάρη στο ταλέντο του», συνέχισε.

Ο νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, που είχε ταχθεί και στο παρελθόν κατά του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε σήμερα ότι το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι το ίδιο με εκείνο του 2002, όταν είχε περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο πατέρας της Μαρίν.

«Είμαι μακριά από αυτές τις ιδέες, από αυτό το Εθνικό Μέτωπο. Πρέπει να το αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα άκρα δεν είναι ποτέ κάτι καλό», είπε σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ