ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το κόμμα της Τερέζα Μέι έχει χάσει δέκα μονάδες σε νέα δημοσκόπηση

Βρετανία: Το κόμμα της Τερέζα Μέι έχει χάσει δέκα μονάδες σε νέα δημοσκόπηση
REUTERS/Stefan Wermuth

«Βουτιά» έχουν κάνει την τελευταία εβδομάδα τα ποσοστά που συγκεντρώνει το κυβερνών κόμμα της Μεγάλης Βρετανίας, ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή, δείχνει πως οι Συντηρητικοί έχουν χάσει μεγάλο μέρος της δυναμικής τους. Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά δημοσκόπηση που δείχνει πως το προβάδισμα των Τόρις έναντι των Εργατικών συρρικνώνεται.

Οι Συντηρητικοί υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι φέρεται να συγκεντρώνουν το 44% της πρόθεσης ψήφου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.612 ενηλίκων μεταξύ της 27ης και της 28ης Απριλίου για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times, οι Τόρις διατηρούν ευρύ προβάδισμα 13 εκατοστιαίων μονάδων έναντι των Εργατικών, που φέρονται να συγκεντρώνουν το 31%.

Ωστόσο δημοσκόπηση της YouGov που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο κατέγραφε προβάδισμα 23 μονάδων για τους Τόρις. Άλλες δύο δημοσκοπήσεις υπέδειξαν επίσης πως το Εργατικό Κόμμα μειώνει τη διαφορά.

Το ποσοστό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών είναι 11%, ενώ αυτό του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) 6%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ