ΚΟΣΜΟΣ

Τι έγινε όταν ένας αστυνομικός έπιασε ένα κοριτσάκι να κλέβει παπούτσια

Τι έγινε όταν ένας αστυνομικός έπιασε ένα κοριτσάκι να κλέβει παπούτσια
Atlanta Police Department/CNNi

Ο αστυνομικός Τσε Μίλτον μόλις είχε εντάχθηκε στο σώμα της ασφάλειας στην Ατλάντα, όταν του ήρθε κλήση να ελέγξει ένα περιστατικό κλοπής σε ένα κατάστημα του "ενός δολαρίου" στην περιοχή. Ο «ύποπτος» βρέθηκε άμεσα. Ήταν ένα 12χρονο κορίτσι που προσπάθησε να κλέψει ένα ζευγάρι παπουτσιών, αξίας μόλις δύο δολαρίων.

Το παιδί, κλαίγοντας, είπε στον αστυνομικό ότι ακόμα και ένα ζευγάρι των δύο δολαρίων είναι πολυτέλεια που δεν μπορεί να αντέξει η οικογένειά της. Απλά ήθελε να κάνει ένα δώρο στην 5χρονη αδελφή της και δεν είχε άλλη επιλογή εκτός από το να τα κλέψει.

Ο Μίλτον ζήτησε από το παιδί να του δείξει που έμενε. Τον οδήγησε σε ένα πολύ μικρό σπίτι λίγο έξω από την πόλη. Το σπίτι ήταν πολύ φτωχικό. Έπιπλα δεν υπήρχαν, ενώ τη θέση του κρεβατιού είχε αντικαταστήσει ένα στρώμα από φύλλα.

Ο άνδρας της ασφάλειας γνώρισε την μητέρα της οικογένειας, η οποία κρατούσε στα χέρια της ένα μωρό. Η 12χρονη εξήγησε στον αστυνομικό ότι ήταν πολύτεκνοι.

Στο σπίτι αυτό έμεναν επτά άτομα: η μητέρα, ο πατέρας και πέντε παιδιά. Η μητέρα είπε στον Μίλτον ότι ο άνδρας της εργαζόταν σκληρά και ότι η ίδια δεν μπορούσε να δουλέψει καθώς δεν είχε κάποιον να κρατήσει τα πέντε παιδιά της.

«Είδα τις συνθήκες στις οποίες ζουν. Τα παιδιά ήταν εκεί, όμως φαγητό δεν υπήρχε», διηγείται στο CNNi.

Ο αστυνομικός τότε πήγε στο κοντινότερο εστιατόριο, αγόρασε τέσσερις μεγάλες πίτσες και επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειας για να τους τις παραδώσει.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο και έκτοτε ο Μίλτον συχνά επισκέπτεται την οικογένεια, φέρνοντάς του πάνες, ρούχα, φαγητό ή απλά περνάει για να δει τι κάνουν.

«Και εγώ έχω κάνει λάθη στη ζωή μου» αναφέρει ο ίδιος. «Ήξερα πως ήθελα να βοηθήσω την οικογένεια αυτή».

Όπως διηγείται ο ίδιος, λίγο μετά το περιστατικό, δέχτηκε κλήση από τον διοικητή του. Νόμιζε πως είχε μπλέξει, όμως έγινε το αντίθετο. Όλοι στο αστυνομικό τμήμα άκουσαν την ιστορία της 12χρονης και αποφάσισαν να την μοιραστούν. Η ανταπόκριση από τον κόσμο ήταν τεράστια και τα τηλεφώνημα κατοίκων που ήθελαν να προσφέρουν στην οικογένεια ήταν δεκάδες.

«Ο τρόπος με τον οποίο ο αξιωματικός Μίλτον χειρίστηκε την υπόθεση, απέδειξε όχι μόνο ότι είναι ικανός να επιβάλλει τον νόμο αλλά ότι έφτασε ακόμη πιο μακριά. Έγινε μέλος αυτής της κοινότητας», σχολιάζει το τμήμα της αστυνομία στο CNNi.

What happened after a cop picked up a little girl stealing $2 shoes for her sister

ΔΗΜΟΦΙΛΗ