Σε 12 γαλλικά ΜΜΕ «απαγορεύτηκε» η κάλυψη στο στρατόπεδο της Λεπέν
Μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Γαλλία κατήγγειλαν ότι τους «απαγορεύτηκε» να παραστούν και να καλύψουν τη βραδιά των εκλογών στο στρατόπεδο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.
Ως ένδειξη αλληλεγγύης η εφημερίδα Liberation και το περιοδικό Inrocks ανακοίνωσαν «μποϊκοτάζ».
Με αναρτήσεις τους στο Twitter, δημοσιογράφοι των ενημερωτικών ιστότοπων Buzzfeed, Mediapart, Les Jours, Rue89, StreetPress, Politico, Bondy Blog, Explicite, Brut, Konbini, όπως επίσης του περιοδικού Politis ή της εκπομπής Quotidien του TMC κατήγγειλαν ότι δεν τους δόθηκαν διαπιστεύσεις από το ακροδεξιό κόμμα.
Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον ιστότοπο Mediapart, στην εκπομπή Quotidien και στον δημοσιογράφο του περιοδικού Marianne, που συνέγραψε το βιβλίο- έρευνα για τη Μαρίν Λεπέν, είχε ήδη απαγορευτεί η είσοδος στη βραδιά των εκλογών στο Ενίν Μπομόν (Πα ντε Καλαί).
«Ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους μας, η ομάδα σύνταξης της Libération, που δεν γνωρίζει έως αυτή την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές εάν θα αντιμετωπίσει το ίδιο μέτρο, αποφάσισε να μην πάει στη βραδιά που οργανώνει το ακροδεξιό κόμμα. Αυτά τα αντιδημοκρατικά μέτρα, που αντίκεινται στην ελευθερία της ενημέρωσης πρέπει να σταματήσουν, όπως ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων στις εκδηλώσεις» επισήμανε από την πλευρά του σε ένα άρθρο ο Ζοάν Ιφναζέλ, αναπληρωτής διευθυντής της Libération.
«Ως ένδειξη αλληλεγγύης, μποϊκοτάρουμε επίσης την εκλογική βραδιά του FN» γνωστοποίησε το περιοδικό Les Inrocks στο Twitter.
ΗΠΑ: 47χρονος σκότωσε την σύζυγο του, τραυμάτισε την κόρη του του και αυτοκτόνησε μετά από καυγά
08:12
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το όνομα του Κένεντι Σέντερ θέλει να αλλάξει και τις καρέκλες (pic)
08:12
Περού: Νεκρός δημοσιογράφος που είχε γίνει στόχος ενόπλων - Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
07:59
Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε μήνυμά του στον Πούτιν
07:47