ΚΟΣΜΟΣ

Άγνωστο αν ο εγκέφαλος ήταν στο διαμέρισμα

Άγνωστο αν ο εγκέφαλος ήταν στο διαμέρισμα
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, καταφθάνει στο προάστο Σεν Ντενί του Παρισιού Reuters/Benoit Tessier

Οι μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι ο Αμντελχαμίντ Αμπαούντ βρίσκεται στο Παρίσι, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από το προάστιο Σεν Ντενί, όπου από νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική και στρατιωτική επιδρομή.

Ο Καζνέβ, επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι στο διαμέρισμα όπου έγινε η επιδρομή, μια γυναίκα που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη και ένας άνδρας που χτυπήθηκε από χειροβομβίδα. Τα ονόματα των νεκρών δεν έχουν ανακοινωθεί.

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν, τρεις μέσα στο διαμέρισμα και δύο άλλοι εκτός, καθώς και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και η φίλη του.

Ο Καζνέβ αναφέρθηκε και στον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον οποίο οι γαλλικές αρχές θεωρούν ως τον εγκέφαλο και συντονιστή των επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι.

Πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών οδήγησαν τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε όσους έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, 110 συνολικά, που «ενήργησαν με γενναιότητα σε συνθήκες που δεν είχαν προηγουμένως ξαναζήσει» ενώ ευχαρίστησε και τους «ψύχραιμους κατοίκους του Σεν Ντενί».

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι παραμένει ασαφές αν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ήταν στο διαμέρισμα κατά την επτάωρη αστυνομική επιδρομή.

Ο Μολέν είπε ότι η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε μετά την συλλογή πληροφοριών από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και μαρτυρίες ενώ οι αρχές ακόμη ερευνούν για τις ταυτότητες των ανθρώπων που ήταν στο διαμέρισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ