ΚΟΣΜΟΣ

Κλήτευση στον Μάικλ Φλιν από τη Γερουσία για τις επαφές του με τη Ρωσία

Κλήτευση στον Μάικλ Φλιν από τη Γερουσία για τις επαφές του με τη Ρωσία
REUTERS/Gary Cameron/File Photo

Να παραδώσει έγγραφα που αφορούν τις επαφές του με Ρώσους αξιωματούχους, καλεί η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας τον Μάικλ Φλιν, τρεις μήνες μετά την παραίτησή του από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών που ερευνούν τις σχέσεις του Μάικλ Φλιν με Ρώσους αξιωματούχους, εδώ και καιρό και είχαν ζητηθεί από τις 28 Απριλίου, όμως η άρνησή του να ανταποκριθεί στο αίτημα των Αρχών και να τα παραδώσει, είχε ως αποτέλεσμα να του αποσταλεί κλήτευση στην οποία διατυπώνεται ξανά το ίδιο αίτημα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά του Φλιν, με τον δικηγόρο του, Ρόμπερτ Κέλνερ να αρνείται να σχολιάσει την κλήτευση, έπειτα από σχετικό αίτημα του CNNi.

Πρόκειται για την πρώτη κλήτευση που επιδίδει η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, από τότε που ανέλαβε να ερευνήσει την υπόθεση, ενώ έρχεται μόλις μία μέρα μετά και την αιφνιδιαστική αποπομπή του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, έπειτα από απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Fox News, ο Γερουσιαστής Τζέιμς Λάνκφορντ, με την κλήτευση ζητείται ένας μεγάλος αριθμός εγγράφων, που αρνείται μέχρι στιγμής να παραδώσει ο Φλιν, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση πριν καλά καλά συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας της διακυβέρνησης Τραμπ μόλις διέρρευσαν πληροφορίες για επαφές του με τον ρώσο πρεσβευτή στον Ουάσινγκτον, σχετικά με τις αμερικανικές κυρώσεις στη Μόσχα.

Αντίστοιχα αιτήματα, για παράδοση εγγράφων στις Αρχές, έχουν λάβει μέχρι στιγμής κι άλλοι σύμβουλοι του Τραμπ, και συγκεκριμένα ο πρώην Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής Κάρτερ Πέιτζ, ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Πολ Μάναφορντ και ο πρώην σύμβουλος Ρότζερ Στόουν.

Ο Πέιτζ έχει ήδη απαντήσει στην επιτροπή ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί και να ικανοποιήσει το αίτημα, αν δεν κληθούν και μέλη της κυβέρνησης Ομπάμα να δώσουν αντίστοιχες πληροφορίες για τις δικές τους επικοινωνίες, καθώς υποστηρίζει ότι ο ίδιος έχει βρεθεί στο στόχαστρο έπειτα από τη στοχοποίησή του από την προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν έχει επιδοθεί κλήτευση και για τον Πέιτζ, ενώ ο Μάναφορντ φέρεται να ανταποκρίθηκε στο αίτημα της επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ