ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρη έκρηξη στο Πακιστάν - Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος

Πολύνεκρη έκρηξη στο Πακιστάν - Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος
reuters/NASEER AHMED

Εικοσιπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν από  έκρηξη που σημειώθηκε στην ασταθή επαρχία Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν. Η έκρηξη και είχε στόχο την αυτοκινητοπομπή του αναπληρωτή προέδρου της Γερουσίας της χώρα.Σύμφωνα με το Reuters έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Μάστουνγκ, 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας Κουέτα.

Ο γερουσιαστής Αμπντούλ Γάφουρ Χαϊντέρι, αναπληρωτής πρόεδρος της άνω βουλής του κοινοβουλίου του Πακιστάν, δήλωσε μετά την έκρηξη πως πιστεύει ότι στόχος ήταν εκείνος. Έχει υποστεί μόνο ελαφρά τραύματα.

«Η αυτοκινητοπομπή μου κατευθυνόταν προς τη Μάστουνγκ και σημειώθηκε μια έκρηξη. Υπάρχουν πολλά θύματα, καθώς στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν πολλοί άνθρωποι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της Μάστουνγκ, τον Γαζάνφαρ Άλι Σαχ, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε όταν πέρασε μπροστά του η αυτοκινητοπομπή, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και του οδηγού του Χαϊντέρι.

Αυτονομιστές αντάρτες στο Μπαλουτσιτσάν έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία εναντίον της κεντρικής κυβέρνησης εδώ και δεκαετίες, ζητώντας να λαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος των κερδών από τους πλούσιους πόρους της επαρχίας.

Στην επαρχία αυτή, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, δρουν επίσης οι Ταλιμπάν και άλλοι ισλαμιστές αντάρτες.

Το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης, Amaq, ανέφερε πως ένας βομβιστής που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά πραγματοποίησε την επίθεση, η οποία, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Πακιστάν, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ