ΚΟΣΜΟΣ

Η θερμή υποδοχή του βασιλιά Σαλμάν στον Τραμπ (pics)

Η θερμή υποδοχή του βασιλιά Σαλμάν στον Τραμπ (pics)
REUTERS

Με μεγάλη επισημότητα έγινε δεκτός ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έφτασε το πρωί του Σαββάτου στη Σαουδική Αραβία, πρώτο σταθμό του πρώτου του ταξιδιού στο εξωτερικό.

Το Air Force One προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Βασιλιάς Χαλίντ του Ριάντ, όπου είχε στρωθεί κόκκινο χαλί προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ.

Ο βασιλιάς Σαλμάν καλωσόρισε τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ μόλις κατέβηκαν από το αεροπλάνο, με θερμή χειραψία.

trump saudi arabia 3

Πηγή: Reuters

Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών φορούσε ένα μαύρο σύνολο -φαρδύ παντελόνι και μακρυμάνικο πουκάμισο- με μια φαρδιά χρυσή ζώνη. Τα μαλλιά της Μελάνια, η οποία δεν φορούσε μαντήλα, ανέμιζαν.

trump saudi arabia 4

Πηγή: Reuters

Ο 81 ετών μονάρχης, κρατώντας μπαστούνι, συνόδευσε στη συνέχεια το προεδρικό ζεύγος στο σαλόνι του αεροδρομίου, όπου κάθισε μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του.

trump saudi arabia 2

Πηγή: Reuters

Η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, Ιβάνκα και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, μετέχουν στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει συνάντηση το απόγευμα με τον βασιλιά Σαλμάν, τον ανιψιό του, πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Νάγεφ και τον γιο του μονάρχη, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ανερχόμενο αστέρι του σαουδαραβικού βασιλείου, με τους οποίους θα έχει συνομιλίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ