ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Προφυλακίστηκε νεαρός για την επίθεση στη λεωφόρο των Ηλυσίων

Γαλλία: Προφυλακίστηκε νεαρός για την επίθεση στη λεωφόρο των Ηλυσίων
REUTERS/ BENOIT TESSIER

Επίσημα υπό κράτηση τέθηκε ένας άνδρας, ο οποίος θεωρείται συνεργός του δράστη που σκότωσε έναν αστυνομικό στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων τον Απρίλιο και ανακρίνεται, ανακοίνωσε το Σάββατο δικαστική πηγή.

Το DNA του 23χρονου βρέθηκε στο όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως Καρίμ Σοφρί και είναι εκείνος που στις 20 Απριλίου άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού οχήματος που ήταν σταθμευμένο επί της διάσημης λεωφόρου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ίχνη DNA του άνδρα, ο οποίος ήταν άγνωστος στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, βρέθηκαν στη λαβή του Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε ο Σερφί όταν σκότωσε έναν αστυνομικό, τον 37χρονο Ξαβιέ Ζιγκελέ, και τραυμάτισε δύο από τους συναδέλφους του και μια Γερμανίδα που ήταν περαστική, προτού πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Ο άνδρας κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής τρομοκρατικής οργάνωσης και κατοχή όπλου σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση, διευκρίνισε η δικαστική πηγή.

Ο κατηγορούμενος που συνελήφθη τη Δευτέρα στο σπίτι του στο Σεν-Τιμπό-ντε-Βιν, στην περιοχή Σεν-ε-Μαρν της περιφέρειας του Παρισιού, διαβεβαίωσε ενώ τελούσε υπό κράτηση ότι δεν γνώριζε τον δολοφόνο, ανέφερε η πηγή. Είναι ο πρώτος ύποπτος σε βάρος του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες στην υπόθεση αυτή.

Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν κατά πόσον υπάρχει σχέση μεταξύ αυτού και του Καρίμ Σερφί. Ένα τουφέκι, δύο μεγάλα μαχαίρια και πυρομαχικά είχαν βρεθεί επίσης μέσα στο όχημα του δολοφόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ