ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί την καρδιά της Αμερικής

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί την καρδιά της Αμερικής
Μέτρα ασφαλείας στην Νέα Υόρκη Andrew Renneisen/Getty Images/Ideal Images

Νέο βίντεο του ISIS δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη με απειλές για χτύπημα στην Νέα Υόρκη, μόλις λίγες ημέρες μετά από εκείνο που στοχοποιούσε την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον. Το βίντεο αναφέρεται στην κεντρική πλατεία Times της Νέας Υόρκης. Δείχνει να συναρμολογείται εκρηκτιικός μηχανισμός και μετά έναν καμικάζι να κουμπώνει το μπουφάν του πάνω από τη βόμβα.

Το βίντεο περιλαμβάνει πλάνα από την πόλη της Νέας Υόρκης με τα χαρακτηριστικά κίτρινα ταξί στις πλατείες Τάιμς και Χέραλντ στο Μανχάταν. Ακούγεται γαλλική μουσική.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε πως είχε γνώση για το βίντεο και για αυτό το λόγο ενίσχυσε την αντιτρομοκρατική της μονάδα με νέα στελέχη.

"Ενώ κάποια πλάνα δεν είναι καινούργια, το βίντεο επιβεβαιώνει την ουσία, που είναι πως η Νέα Υόρκη παραμένει κορυφαίος στόχος τρομοκρατών", είπε εκπρόσωπος Τύπου.

"Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απειλές για την πόλη αυτή τη στιγμή, θα παραμείνουμε στην πιο ψηλή κατάσταση συναγερμού και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με το FBI, την αντιτρομοκρατική και ολόκληρη την υπηρεσία αντικατασκοπείας, ώστε να κρατήσουμε την Νέα Υόρκη ασφαλή".

Ανάλογη ήταν η αντίδραση και του δημάρχου Bill de Blasio, ο οποίος είπε πως η αστυνομία "λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα" στις περιοχές της Νέας Υόρκης που αποτυπώνονται στο βίντεο.

"Η εδραίωση του φόβου είναι ο στόχος των τρομοκρατικών οργανώσεων αλλά η Νέα Υόρκη δεν θα υποκύψει", είπε.

Πηγή CNN ISIS video threatens New York City

Catherine E. Shoichet, Shimon Prokupecz and Ed Payne CNN's Rob Frehse contributed to this report

ΔΗΜΟΦΙΛΗ