ΚΟΣΜΟΣ

Τερέζα Μέι για ΗΠΑ: Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι πληροφορίες παραμένουν ασφαλείς

Τερέζα Μέι για ΗΠΑ: Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι πληροφορίες παραμένουν ασφαλείς
REUTERS/ CHRISTIAN HARTMANN

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο πιο στενός εταίρος της Βρετανίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και η σχέση ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δύο χωρών βασίζεται σε εμπιστοσύνη», δήλωσε η Τερέζα Μέι.

Οι Υπουργοί στη Μ. Βρετανία όπως και οι αρχηγοί των σωμάτων ασφαλείας ανησυχούν ιδιαιτέρως για τις διαρροές στα αμερικανικά ΜΜΕ πληροφοριών που σχετίζονται με τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο η Τερέζα Μέι θα θέσει στον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Σχετικά με το θέμα της ανταλλαγής πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τις ΗΠΑ, είναι η πιο βαθιά εταιρική σχέση μας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας», δήλωσε η Τερέζα Μέι στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στη σύνοδο κορυφής.

«Φυσικά, η σχέση αυτή βασίζεται στην εμπιστοσύνη και μέρος της εμπιστοσύνης είναι να γνωρίζουμε ότι οι πληροφορίες που θα μοιραστούν, θα παραμείνουν ασφαλείς. Και αυτό είναι κάτι που θα καταστήσω σαφές και στον Πρόεδρο Τραμπ σήμερα. Ότι, δηλαδή, οι πληροφορίες που μοιράζονται μεταξύ των υπηρεσιών πρέπει να παραμείνουν ασφαλείς»

Σημειώνεται ότι η βρετανική αστυνομία σταμάτησε να μοιράζεται πληροφορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω ανησυχίας ότι οι διαρροές κινδυνεύουν να παρεμποδίσουν την έρευνά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ