ΚΟΣΜΟΣ

Άιντε για Κυπριακό: Δεν υπάρχει βάση για συνέχιση της διπλωματίας του πήγαινε - έλα

Άιντε για Κυπριακό: Δεν υπάρχει βάση για συνέχιση της διπλωματίας του πήγαινε - έλα
Twitter/@EspenBarthEide

«Δυστυχώς, παρά τις σοβαρές προσπάθειες που έγιναν για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες των δυο πλευρών σχετικά με τα διαδικαστικά για μια νέα συνάντηση στη Γενεύη, οι ηγέτες δεν μπόρεσαν να βρουν κοινό έδαφος». Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντεπροσθέτωντας πως «χωρίς προοπτική για κοινό έδαφος, δεν υπάρχει βάση για συνέχιση της διπλωματίας του πήγαινε – έλα».

 

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ αναφέρει πως το πρωί της Παρασκευής ενημέρωσε σχετικά τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και πως στη συνέχεια ενημέρωσε τους Πρέσβεις των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σε μια κοινή συνάντηση. Όπως σημειώνει στη δήλωσή του:

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα ημερών, μετά τη συνάντηση της 17ης Μαΐου του Ελληνοκύπριου ηγέτη κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί, έχω εμπλακεί σε μια ενεργό διπλωματία του πήγαινε έλα μεταξύ των δυο πλευρών όπως ζητήθηκε από τους ηγέτες.

«Καθώς και οι δυο ηγέτες έχουν δημόσια εκφράσει την επιθυμία τους για επανασύγκληση της Διάσκεψης για την Κύπρο και για να υπάρξει ολοκλήρωση όλων των εκκρεμώντων θεμάτων στη Γενεύη, επικεντρωθήκαμε μόνο στο να υπάρξει συμφωνία επί της μεθοδολογίας, που αυτό μπορεί να επιτευχθεί», επισημαίνει, προσθέτωντας:

Δυστυχώς, παρά τις σοβαρές προσπάθειες για υπερπήδηση των διαφορών σχετικά με τη μεθοδολογία για συνάντηση στη Γενεύη, οι ηγέτες δεν κατάφεραν να βρουν κοινό έδαφος. Χωρίς προοπτική για κοινό έδαφος, δεν υπάρχει βάση για συνέχιση της διπλωματίας του πήγαινε – έλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ