Χτύπημα στο οικονομικό κέντρο του Παρισιού σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές
Οι ισλαμιστές που αναζητούσε η γαλλική αστυνομία στην επιδρομή της Τετάρτης σχεδίαζαν επίθεση στην οικονομική και επιχειρηματική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, τη Λα Ντεφάνς, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές.
Σύμφωνα με μια από τις πηγές, η επίθεση είχε προετοιμαστεί να υλοποιηθεί την Πέμπτη σε μια περιοχή όπου χτυπά η καρδιά της οικονομίας του Παρισιού.
«Οι αστυνομικές δυνάμεις αναζητούσαν τρομοκράτες που προετοίμαζαν άλλη μια επίθεση με βάση πληροφορίες που διέθεταν από τις τοπικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες αλλά και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες του εξωτερικού» σημείωσε η μία πηγή καλά ενημερωμένη για την εξέλιξη των ερευνών.
«Αυτή η νέα ομάδα σχεδίαζε μια επίθεση στο Λα Ντεφάνς», επισήμανε η πηγή.
Οι αστυνομικοί «ανέμεναν να εντοπίσουν τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων του Παρισιού, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με κάτι άλλο: μια ομάδα που προετοίμαζε μια επίθεση στη Λα Ντεφάνς».
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, αργότερα ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μπερνάρ Καζνέβ άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχε σχέδιο για μια νέα επίθεση.
Βρέθηκαν πάνω από 360 κιλά κάνναβης σε σκάφος δυτικά της Χίου - Δείτε φωτογραφίες
11:30
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος που οδηγούσε με 166 χλμ/ώρα σε σημείο με όριο τα 90
11:13
Η ΕΛΑΣ απέκτησε... σουτέρ - Η ανάρτηση Τσίπρα για την νέα «μεταγραφή» του κόμματος
10:56
ΗΑΕ: Ασφαλή τα 22 μέλη του ινδικού πληρώματος του πετρελαιοφόρου που χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα
10:46