ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ασέβεια προς την Κίνα η νέα πυραυλική δοκιμή Βόρειας Κορέας

Τραμπ: Ασέβεια προς την Κίνα η νέα πυραυλική δοκιμή Βόρειας Κορέας
Φωτογραφί Αρχείου KCNA via REUTERS

Για ασέβεια προς τη σύμμαχό της Κίνα κατηγόρησε την Βόρεια Κορέα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ μετά την νέα εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μικρής ακτίνας δράσης την Δυετέρα.

«Η Βόρεια Κορέα επέδειξε μεγάλη ασέβεια στην γείτονα, Κίνα, εκτοξεύοντας ακόμη έναν βαλλιστικό πύραυλο... Αλλά η Κίνα προσπαθεί πολύ», έγραψε ο πλανητάρχης στο twitter του.

Υπενθυμίζουμε πως η Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό αλλά και αμυντικούς κύκλους της Νότιας Κορέας, προχώρησε σε νέα πυραυλική δοκιμή τη Δεύτερα.

Η πυραυλική δοκιμή, είναι η τελευταία μιας σειράς δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων, και για άλλη μια φορά παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πύραυλος που εκτιμάται ότι ήταν τύπου Scud, εκτοξεύθηκε από μια περιοχή κοντά στην Γουονσάν και διένυσε απόσταση 450 χιλιομέτρων, με χρόνο πτήσης περίπου έξι λεπτά πριν πέσει στη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών αρχών της χώρας.

Σύμφωνα με την Ιαπωνία, ο πύραυλος έπεσε στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, μια περιοχή που εκτείνεται στα 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές της.

2017 05 29T013535Z 1374476703 RC1326299E30 RTRMADP 3 NORTHKOREA MISSILES

(REUTERS/Kim Hong-Ji)

«Η εκτόξευση αυτή βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αεροπλάνων και των πλοίων, ενώ ξεκάθαρα παραβιάζει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Οι επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας, είναι απαράδεκτες», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ