Υεμένη: Δραματική αύξηση των νεκρών από την επιδημία χολέρας (pics)
Στους 471 ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός των ατόμων που έχασαν την ζωή τους από την επιδημία της χολέρας που πλήττει την Υεμένη, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Το νέο, πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο του Οργανισμού, το οποίο καλύπτει το διάστημα από την 27η Απριλίου ως την 27η Μαΐου, σημειώνει επίσης ότι υπήρξε μια «σημαντική μείωση» του ημερήσιου μέσου όρου των κρουσμάτων μολύνσεων που καταγράφηκαν την εβδομάδα ως την 27η Μαΐου εν σχέσει με την αμέσως προηγούμενη.
Η επιδημία ξέσπασε τον Οκτώβριο κι επεκτάθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο. Κατόπιν αποκλιμακώθηκε, αλλά ποτέ δεν τέθηκε υπό έλεγχο πλήρως και τον Απρίλιο τα κρούσματα άρχισαν και πάλι να αυξάνονται ραγδαία.
Η Υεμένη έχει πληγεί σκληρά από τον πόλεμο, με τα 19 από τα 28 εκατομμύρια των κατοίκων της να χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και πολλούς πολίτες να βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού, όπως σημειώνει το Ρόιτερς. Μάλιστα, λιγότερες από τις μισές εγκαταστάσεις υγείας της χώρας λειτουργούν πλέον.
Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι ο μέσος ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων που καταγραφόταν από την 21η ως την 27η Μαΐου ήταν 2.529, από 3.025 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο. Κατά το ενημερωτικό δελτίο του Οργανισμού, ο συνολικός αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανέρχεται στα 51.832.
Γιώργος Παπανδρέου από συνέδριο : Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει για να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η χώρα
14:48
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Δ. Μάντζος: «Σχεδιάζουμε μαζί την Ελλάδα που αξίζουμε»
14:37
Τέμπη: Εντελώς αντίθετος στη μεταφορά της δίκης εκτός Λάρισας δηλώνει ο Νίκος Πλακιάς
14:26
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Προαστιακό της Πάτρας λόγω μαραθωνίου
14:15