ΚΟΣΜΟΣ

Εκκενώθηκε περιοχή στο Γουίγκαν της Βρετανίας

Εκκενώθηκε περιοχή στο Γουίγκαν της Βρετανίας
Joe Thomas/Τwitter

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Γουίγκαν, κοντά στο Μάντσεστερ, και σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, στην εκκένωση ενός οικοδομικού τετραγώνου, στο Γουίγκαν προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα σε διαμέρισμα που φέρεται να σχετίζεται με την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ.

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν εντολή από την αστυνομία να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν εκτός της ζώνης που έχει τεθεί σε περιορισμό.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς και κλιμάκιο πυροτεχνουργών.

«Ερευνούμε αυτή τη στιγμή ένα ακίνητο στην Οδό Σπρίνγκφιλντ στο Ουίγκαν σε σχέση με την επίθεση της περασμένης Δευτέρας στο Μάντσεστερ», ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση της πόλης και των περιχώρων της σε ανακοίνωσή της.

«Έχει επιβληθεί αποκλεισμός στο σημείο και ζητάμε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Συναγερμός σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Λονδίνο

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στη Βρετανία κλήθηκαν για συμβάν στο High Wycombe, 48 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου, και έκλεισαν μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου, όπως γνωστοποίησε σήμερα η εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών στην περιοχή.

«Και οι γραμμές που περνούν από τον (σταθμό) Χάι Ουίκομ έχουν αποκλειστεί λόγω του ότι οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών χειρίζονται ένα συμβάν», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η εταιρεία Chiltern Railways.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί στη Βρετανία μετά την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Μάντσεστερ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους. Μετά την ενέργεια αυτή η βρετανική αστυνομία ανέπτυξε αστυνομικούς που φέρουν όπλα μέσα σε τρένα για πρώτη φορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ