ΚΟΣΜΟΣ

Μόνος τριγυρνούσε στο Μάντσεστερ ο μακελάρης

Μόνος τριγυρνούσε στο Μάντσεστερ ο μακελάρης

Νέα στοιχεία για τον δράστη της βομβιστικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, Σαλμάν Αμπέντι, έδωσαν οι Βρετανικές Αρχές, αποκαλύπτοντας πως είναι πιθανό να αγόρασε μόνος του τα περισσότερα από τα βασικά συστατικά της βόμβας που χρησιμοποίησε και να ήταν μόνος σε πολλές από τις ενέργειές του.

«Οι έρευνές μας δείχνουν ότι ο ίδιος ο Αμπέντι έκανε τις περισσότερες αγορές των βασικών συστατικών και γίνεται ολοένα και πιο προφανές ότι ενεργούσε μόνος του τον περισσότερο καιρό στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που μεσολάβησαν μεταξύ της επιστροφής του στη χώρα και της διάπραξης της φριχτής αυτής επίθεσης», δήλωσε ο Ρας Τζάκσον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας της βορειοδυτικής Βρετανίας.

Η αστυνομία ερευνά τις τελευταίες κινήσεις του Αμπέντι, αναλύοντας τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες και παρακολουθώντας τις κινήσεις του μέσω των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Η αστυνομία ακόμη προσπαθεί να καθορίσει αν ο Αμπέντι έδρασε μόνος ή αν ανήκε σε ένα ευρύτερο δίκτυο, κάτι που ακόμη δεν έχει αποκλειστεί.

Επίσης προσπαθεί να κατανοήσει για ποιο λόγο πήγαινε συνεχώς στην περιοχή Γουίλμσλοου Ρόουντ του Μάντσεστερ και να εντοπίσει την μπλε βαλίτσα που χρησιμοποιούσε σε αυτές του τις μετακινήσεις, επεσήμανε ο Τζάκσον.

2017 05 30T042532Z 951991365 RC1E94A20940 RTRMADP 3 BRITAIN SECURITY MANCHESTER SUITCASE

(Greater Manchester Police handout via REUTERS)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ