Αποσύρονται οι ΗΠΑ από τη Συνθήκη του Παρισιού για το κλίμα
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσυρθεί από το συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ανέφερε σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος δύο πηγές που δεν κατανομάζει και οι οποίες έχουν άμεση γνώση της απόφασης.
Ο Τραμπ αρνήθηκε το Σάββατο να υποστηρίξει αυτή τη συμφωνία ορόσημο για την κλιματική αλλαγή κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πλουσιότερων βιομηχανικών χωρών, λέγοντας πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει. Στη συνέχεια έγραψε στο Twitter πως θα κάνει μια ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα.
Η Συμφωνία του Παρισιού συνήφθη το 2015 μεταξύ 194 χωρών και σύμφωνα με τον Τραμπ η πλήρης συμμόρφωση της χώρας του με τους όρους της θα μείωνε το ΑΕΠ κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία και έχει εξηγήσει πως αυτό θα σήμαινε πως θα «έκλειναν εργοστάσια σε όλη τη χώρα».
Στις φλόγες υπό ανακαίνιση κτήριο στο Παρίσι - Πυκνοί καπνοί στον ουρανό
14:42
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σφράγισης ιδιωτικής κλινικής
14:40
Πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσα θα πληρώσετε για 1.000 λίτρα με συνολική επιδότηση στα 40 λεπτά
14:35
Κακοκαιρία: Τραγωδία στη Ρόδο με έναν νεκρό και απόκοσμες εικόνες- Μπαράζ 112 σε Εύβοια και Σποράδες
14:31