Ευρώπη: Άνοιξε ο δρόμος για τον μειωμένο ΦΠΑ σε e-books
Μειωμένος ΦΠΑ για τα ηλεκτρονικά βιβλία έρχεται μετά από την έγκριση από πλευράς Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με αυτόν τον τρόπο ευθυγραμμίζεται ο ΦΠΑ με τα έντυπα μέσα.
Επί του παρόντος, τα κράτη μέλη της ΕΕ υποχρεούνται να επιβάλλουν στα ηλεκτρονικά βιβλία φόρο προστιθέμενης αξίας τουλάχιστον 15%. Αντιθέτως, για τα έντυπα βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά επιτρέπεται να χρεώνουν μειωμένους συντελεστές τουλάχιστον 5%, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και μηδενικούς.
«Ο τρόπος με τον οποίον διαβάζουμε έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει πλέον κανένα νόημα να εφαρμόζουμε διπλά πρότυπα με τα οποία μία ηλεκτρονική εφημερίδα φορολογείται υψηλότερα από μία έντυπη που αγοράζουμε σε ένα κατάστημα.
Η νέα οδηγία θα δώσει στα κράτη μέλη τη δυνατότητα να ευθυγραμμίσουν τον ΦΠΑ που αφορά το ψηφιακό περιεχόμενο με αυτόν που αφορά τα έντυπα μέσα», δήλωσε ο Βέλγος εισηγητής ευρωβουλευτής, Τομ Βαντενκεντελάερε.
Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα: Πότε πέφτουν - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
05:00
Tμολόγια ρεύματος ΔΕΗ: Σταθερά τον Φεβρουάριο - Μείωση στα κυμαινόμενα
04:00
Χειμερινές εκπτώσεις: Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η διάρκεια τους - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
03:00
: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 ευρώ για να μετακομίσουν με το Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση
02:00