ΚΟΣΜΟΣ

Μυστικός πράκτορας αφηγείται πώς παγίδευσε τον αρχιεκτελεστή της μαφίας, Richard Kuklinski

Μυστικός πράκτορας αφηγείται πώς παγίδευσε τον αρχιεκτελεστή της μαφίας, Richard Kuklinski
Ο Richard Kuklinski YouΤube

Ο Richard Kuklinski, ο επονομαζόμενος «Iceman», ζούσε επί 30 χρόνια διπλή ζωή: ένας φαινομενικά καλός οικογενειάρχης που καλούσε στα μπάρμπεκιου στο σπίτι του τους γείτονές του, ο οποίος όμως ταυτοχρόνως ήταν σκληρός εκτελεστής της Μαφίας.

Έκτέλεσε περισσότερα από 200 συμβόλαια θανάτου, και ήταν πολύ περήφανος για την ποικιλία και την αγριότητα των τεχνικών του.

Αυτός που παγίδευσε τον Kuklinski ήταν ο μυστικός πράκτορας Dominick Polifrone ο οποίος αφηγείται στο Ozy.com πως ήρθε σε επαφή με τον ψυχρό εκτελεστή της Μαφίας.

Τον είχε προμηθεύσει με κυάνιο υποτίθεται για να το χρησιμοποιήσει σε συμβόλαιο θανάτου. Στις συνομιλίες που είχαν, του είχε μιλήσει για δολοφονίες που είχε κάνει και αυτό το ηχογραφημένο υλικό οδήγησε τον Μάρτιο του 1988 στην καταδικαστική ετυμηγορία των ενόρκων.

Όπως λέει ο Polifrone: «Είχα πάει κάποτε σε ένα γάμο, και μια νεαρή γυναίκα με πλησίασε και μου είπε πως κατέστρεψα τη ζωή της φίλης της. Η φίλη της ήταν η κόρη του Kuklinski. Υπάρχουν κάποιες ομάδες στο διαδίκτυο υπέρ του Richard Kuklinski οι οποίες με κατηγορούν ότι άδικα τον έκλεισα μέσα και πως εκείνος ήταν ένας έντιμος άνθρωπος. Αυτά είναι βλακείες.»

«Ήμουν σχεδόν 30 χρόνια στο Σώμα «Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives« (Γραφείο Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων όπλων και Εκρηκτικών ), τα 15 δούλευα στους δρόμους ως μυστικός πράκτορας.»

«Μόλις είχα τελειώσει μια μεγάλη υπόθεση σχετική με τη μαφία στη Νέα Υόρκη όταν μου ζήτησαν να διεισδύσω στον κύκλο του «Iceman». Στόχος -να κερδίσω την εμπιστοσύνη του ώστε να μου αποκαλύψει τον τρόπο που δολοφονούσε.»

«Συνάντησα τον Kuklinski σε ένα φαστφούντ, ανταλλάξαμε χειραψία και ήπιαμε καφέ», θυμάται ο Polifrone.

Ο Kuklinski χρησιμοποιούσε κυανιούχο κάλιο για τις δολοφονίες. «Τα θύματα πέθαιναν και ο θάνατός τους έμοιαζε ως να είχε προέλθει από φυσικά αίτια».

Ο Kuklinski έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης μεταξύ 1950 -1988, εκτελώντας συμβόλαια θανάτου κυρίως για λογαριασμό της φαμίλιας DeCavalcante. Τον πρώτο φόνο τον διέπραξε σε ηλικία 14 ετών, όταν χτύπησε μέχρι θανάτου ένα μεγαλύτερο αγόρι της γειτονιάς του.

Ο «Iceman» πέθανε στις 5 Μαρτίου του 2006, στην πτέρυγα ασφαλείας του St. Francis Medical Center, στο Trenton του New Jersey.

O Richard Kuklinski γεννήθηκε στις 11 Απριλίου του 1935, στο New Jersey. Ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς του με ρίζες σε Πολωνία και Ιρλανδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ