ΚΟΣΜΟΣ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η συναυλία της Αριάνα Γκράντε στη Γαλλία

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η συναυλία της Αριάνα Γκράντε στη Γαλλία
REUTERS/Marcos Brindicci

Μετά την μεγάλη συναυλία στο Μάντσεστερ, η Αριάνα Γκράντε θα συνεχίσει την περιοδεία της στην Ευρώπη με μια μεγάλη παράσταση στο Μπερσί του Παρισιού σήμερα Τετάρτη.

Λόγω της τρομοκρατικής απειλής, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο AccorHotels Arena στο ανατολικό Παρίσι. Εξαιτίας και του τελευταίου τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο, στις 3 Ιουνίου, οι γαλλικές αρχές έχουν δημιουργήσει μία ειδική ζώνη κυκλοφορίας και ασφάλειας γύρω από την περιοχή που θα δοθεί η συναυλία.

Θα πραγματοποιούνται περιπολίες με αστυνομικούς ένστολους και με πολιτικά, οι οποίοι θα είναι στη διάθεση του κόσμου για οτιδήποτε χρειασθεί. Υπό παρακολούθηση θα βρίσκεται επίσης το δίκτυο των λεωφορειακών γραμμών από και προς τον συναυλιακό χώρο.

Από νωρίς το απόγευμα θα απαγορευθεί τμηματικά η στάθμευση γύρω από τον συναυλιακό χώρο, ενώ από τις 4.00 το απόγευμα θα απαγορευθεί εντελώς η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Όσοι προσέρχονται στο σημείο αυτό θα υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο από τους υπεύθυνους ασφαλείας και της αστυνομίας.

Μετά την επίθεση που σημειώθηκε στο τέλος της συναυλίας της στις 22 Μαΐου στο Μάντσεστερ, η δημοφιλής κυρίως στους εφήβους Αμερικανίδα τραγουδίστρια ακύρωσε τις συναυλίες που θα έδινε στο Λονδίνο, στο Βέλγιο, στη Γερμανία, την Πολωνία και την Ελβετία. Επέστρεψε στη Φλόριντα πριν λάβει μέρος στην πολύ μεγάλη συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό "One Love Manchester", στις 4 Ιουνίου, όπου απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Μάντσεστερ, μαζί με διεθνούς φήμης αστέρες.

Στις 9 Ιουνίου η 23χρονη θα εμφανισθεί στη Λυών και θα συνεχίσει την παγκόσμια περιοδεία της στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βραζιλία, στο Μεξικό και στις Φιλιππίνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ