ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από ένα τμήμα της χωροφυλακής

Τουρκία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από ένα τμήμα της χωροφυλακής
Φωτογραφία αρχείου Twitter/@jmsardo

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν της Τουρκίας, όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχθηκε έξω από ένα τμήμα της χωροφυλακής.

Δύο στρατιώτες και ένας πολίτης τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, όταν ένας Κούρδος μαχητής, όπως πιστεύουν οι αρχές, οδήγησε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μέσα από ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας και το ανατίναξε μπροστά από το τμήμα στον τομέα Μπεκιρχάν, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης.

Ο μαχητής που πραγματοποίησε την επίθεση σκοτώθηκε, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και το γραφείο του κυβερνήτη ανέφερε πως δράστες φέρονται να είναι μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Νωρίτερα, δύο μαχητές του PKK έκλεψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του τοπικού δημάρχου, ο οποίος δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητό του εκείνη τη στιγμή, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη.

Ένας δάσκαλος που βρισκόταν σε ένα άλλο αυτοκίνητο σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών και ένας περαστικός τραυματίστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία προσθέτει πως οι ένοπλοι διέφυγαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ