ΚΟΣΜΟΣ

Είχε έναν κρυφό θησαυρό που είχε αγοράσει μόλις 13 δολάρια

Είχε έναν κρυφό θησαυρό που είχε αγοράσει μόλις 13 δολάρια
Sotheby’s

Ένα «ψεύτικο» διαμάντι που είχε αγοραστεί από μια υπαίθρια αγορά για μόλις 13 δολάρια πουλήθηκε από τον διάσημο οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο για το ποσό των.... 848 εκατομμυρίων!

Το δαχτυλίδι 26 καρατίων αγοράστηκε για πρώτη φορά το 1980 από έναν άγνωστο ο οποίος για χρόνια θεωρούσε ότι πρόκειται για ένα κόσμημα μπιζού. Δεκαετίες αργότερα, αποκαλύφθηκε η αλήθεια, όταν ο ίδιος άνθρωπος πήγε το δαχτυλίδι για εκτίμηση.

Το σπάνιο αυτό κόσμημα πιθανόν κόπηκε κατά τον 19ο αιώνα, ωστόσο επειδή δεν είχε την λάμψη που έχουν συνήθως οι πολύτιμοι λίθοι, ο ιδιοκτήτης του δεν φανταζόταν ότι είχε στα χέρια του ολόκληρη περιουσία, όπως αναφέρει το CNNi.

160518102155 unique pink diamond exlarge 169

Αν και δεν έγινε γνωστό το ταξίδι του σε όλα αυτά τα χρόνια, το δαχτυλίδι έφτασε στον οίκο Sotheby's αφού ένας κοσμηματοπώλης έπεισε τον ιδιοκτήτη πως είναι πιθανό να είναι μεγάλης αξίας.

Κατόπιν το διαμάντι εξετάστηκε και επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητά του. Πάντως ειδικοί θεωρούν ότι το κόσμημα αυτό άνηκε σε κάποιον πλούσιο της εποχής.

Αν και ο οίκος δεν έκανε γνωστό το όνομα του αγοραστή, κατά τη δημοπρασία που έγινε πριν από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε ότι ο αγοραστής του δεν είναι κάποιος συλλέκτης αλλά εταιρεία που ασχολείται με το διεθνές εμπόριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ