ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η κρίση στον Περσικό Κόλπο να τερματιστεί πριν λήξει το Ραμαζάνι

Ερντογάν: Η κρίση στον Περσικό Κόλπο να τερματιστεί πριν λήξει το Ραμαζάνι
Η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν, Σεΐχ Χάλεντ μπεν Άχμεντ αλ Χαλίφα Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Την λήξη της κρίσης στον Περσικό Κόλπο μέχρι να ολοκληρωθεί το Ραμαζάνι, θέλει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Σεΐχ Χάλεντ μπεν Άχμεντ αλ Χαλίφα, ο Ερντογάν συζήτησε τις «τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις» στην κρίση, που έχει στο επίκεντρο της το Κατάρ, σύμμαχο της Τουρκίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που μετέφερε το κλίμα της συνάντησης κατά την κοινή συνέντευξή του με τον ομόλογό του του Μπαχρέιν, τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την επίλυση της κρίσης με ειρηνικά μέσα.

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε επίσης ότι η τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ έχει ως στόχο να συμβάλει στην ασφάλεια γενικότερα της περιοχής του Κόλπου και όχι κάποιας συγκεκριμένης χώρας.

2017 06 10T130807Z 1267266495 RC16E4037D70 RTRMADP 3 GULF QATAR TURKEY

(Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS)

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος και άλλες χώρες, κυρίως αραβικές και αφρικανικές, διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ αυτήν την εβδομάδα, κατηγορώντας το εμιράτο ότι στηρίζει τους εξτρεμιστές ισλαμιστές και το Ιράν. Η Τουρκία ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το Κατάρ, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η χώρα χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ