ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Γαλλία: Μετρούν απώλειες οι Σοσιαλιστές - Στον επόμενο γύρο Βαλς και Μελανσόν

REUTERS/Eric Gaillard

Ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας αποδείχθηκε καταστροφικός για τους Σοσιαλιστές. Τα ποσοστά τους έπεσαν αισθητά και ήδη μετρούν σημαντικές απώλειες. Ο πρώτος γραμματέας του κόμματος, Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς και ο Μπενουά Αμόν δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο. 

Η είδηση αποτελεί σοκ για τον υποψήφιο ο οποίος ήταν βουλευτής στη 16η περιφέρεια του Παρισιού από το 1997.

Σύμφωνα με τα ακόμη προσωρινά αποτελέσματα, ο Καμπαντελίς καταλαμβάνει μόλις τη τέταρτη θέση με λιγότερο από 10% των ψήφων, μακράν πίσω από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Μουνίρ Μαζουμπί (La Republique en marche), που έρχεται πρώτος με απόσταση συγκεντρώνονοντας περίπου 37%, και την υποψήφια της Ανυπότακτης Γαλλίας Σαρά Λεγκρέν (περίπου 20%). Οι Μαζουμπί και Λεγκρέν προκρίνονται στον δεύτερο γύρο.

Όπως έκανε γνωστό το περιβάλλον του Μπενουά Αμόν στο Γαλλικό Πρακτορείο, ούτε αυτός έλαβε τις απαραίτητες ψήφους για τον επόμενο γύρο.

(REUTERS/Eric Gaillard)

Στον επόμενο γύρο Βαλς και Μελανσόν

Ο κορυφαίος γάλλος σοσιαλιστής πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας, του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, προκρίνονται στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης