Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός μπροστά από τον ήλιο (pics)
Μια απίστευτης ομορφιάς σύνθετη φωτογραφία δείχνει τη διέλευση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού από τον ήλιο.
Tη φωτογραφία τράβηξε ο Peter Komka στην πόλη Csakanyhaza της Σλοβακίας, που βρίσκεται πολύ κοντά στα ουγγρικά σύνορα και περίπου 150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βουδαπέστης.
Ο σταθμός χρειάστηκε ένα δευτερόλεπτο, για να περάσει τον ήλιο. Η φωτογραφία αποτελείται από έντεκα exposures.
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός περνάει τη Γη με ταχύτητα οκτώμιση χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και μέσα σε 90 λεπτά ολοκληρώνει μία τροχιά.
222 άτομα από 18 χώρες, έχουν περάσει από το Σταθμό -από το 2000 μέχρι σήμερα- οι οποίοι εργάστηκαν σε διάφορους κλάδους επιστημονικής έρευνας.


(Πηγή: EPA/PETER KOMKA HUNGARY OUT)
ΚΟΣΜΟΣ
Παραιτήθηκε ο Ζακ Λανγκ από το Ινστιτούτο του Αραβικού Κόσμου λόγω σχέσεων με Επστάϊν
21:02
ΕΛΛΑΔΑ
Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
20:50
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ Η EUROSTAT: Εκπτώσεις… πτώσης: Φόβοι για εκτεταμένα «λουκέτα» αν δεν «γυρίσει» θετικά ο Φεβρουάριος
20:48
ΚΟΣΜΟΣ
Η Αλγερία διακόπτει τη αεροπορική σύνδεση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
20:39
ΚΟΣΜΟΣ