ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επεισόδια στη γερουσία στη συζήτηση για τη χορήγηση υπηκοότητας σε παιδιά μεταναστών

Ιταλία: Επεισόδια στη γερουσία στη συζήτηση για τη χορήγηση υπηκοότητας σε παιδιά μεταναστών
REUTERS/ POOL New

Επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη μέσα και έξω από την ιταλική γερουσία κατά την συζήτηση του νόμου για την παροχή της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην χώρα.

Λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο της γερουσίας, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Κάζα Πάουντ συγκρούστηκαν με την αστυνομία, στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν στην είσοδο του μεγάρου, μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο. Οι ακροδεξιοί διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες τρομοκρατών που πήραν μέρος σε επιθέσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και φώναξαν συνθήματα κατά της χορήγησης πλήρων δικαιωμάτων στους μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Μέσα στην γερουσία, ο πρόεδρος του σώματος, Πιέτρο Γκράσσο, αποφάσισε να απομακρύνει από την αίθουσα δυο μέλη της Λέγκας του Βορρά, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Οι δυο γερουσιαστές της Λέγκα προσπάθησαν, μεταξύ των άλλων, να καθίσουν στα έδρανα της κυβέρνησης και κατά την ένταση που επικράτησε τραυματίσθηκε πολύ ελαφρά η υπουργός παιδείας Βαλέρια Φεντέλι, η οποία προσέφυγε, για τις πρώτες βοήθειες, στο ιατρείο της γερουσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ